KNLTB Vlag wapperen wind

Krocke, Blom en Jonker vallen in de prijzen bij Tennis Europe

De prijzen van Tennis Europe gaan elk jaar naar de nummers één van de wereld op de ranking in eerdere leeftijdscategorie. Ellie Krocke is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot European Senior Player of the Year in de categorie 70+. Ook Nora Blom (65+) en junior Frank Jonker vielen in de prijzen.

Krocke werd op de jaarlijke meeting van Tennis Europe, dit keer in Malta, uitgeroepen tot Player of the Year. Ze won dit jaar de British Open en een toernooi in het Italiaanse Cervia. Op de 38ste editie van de Super-Seniors World Individual Championships in Umag verloor Krocke de finale van de Francaise Gail Benedetti. Krocke won de award voor de vijfde keer in totaal. Ook in 2000 (55+) en 2014 (70+) werd ze uitgeroepen tot European Senior Player of the Year.

Nora Blom won de prijs in de categorie 65+. Ze kroonde zich in het Kroatische Umag tot wereldkampioene. Blom won de prijs ook in 2016, toen in de categorie 60+. De Nederlandse tennissers doen het altijd goed bij de uitreiking. In 2017 vielen bijvoorbeeld Liselot Precht

Juniorentennisser Frank Jonker kreeg een medaille voor een unieke prestatie. Hij won in 2018 tien dubbeltitels met tien verschillende dubbelpartners. Nederland werd in Valletta ook uitgeroepen tot beste rolstoeltennisland ter wereld.