KNLTB Vlag wapperen wind

2000 kinderen tennissen met Menzis Tenniskids@school in Doetinchem

Ruim 2000 kinderen uit Doetinchem doen de komende maanden mee aan Menzis Tenniskids@school. Met dit grootschalige project willen zorgverzekeraar Menzis, de gemeente Doetinchem, Sportservice Doetinchem en de KNLTB kinderen in beweging krijgen en hen in aanraking laten komen met tennis. Op woensdag 5 juni wordt het schooltennisproject afgesloten met een groot slotevenement op het plein voor het gemeentehuis van Doetinchem.

Slotevenement met Jacco Eltingh

Momenteel maken duizenden kinderen van Doetinchemse basisscholen tijdens hun gymles kennis met tennis. 12 basisscholen nemen samen met vijf tennisverenigingen uit Doetinchem deel aan het Menzis Tenniskids@school project. Als afsluiting van het project gaan de kinderen gezamenlijk tennissen tijdens een slotevenement op woensdag 5 juni. Zo kunnen ze samen sporten en bewegen en laten zien wat ze tijdens het project hebben geleerd. Bij het evenement zijn Jacco Eltingh (oud-toptennisser en Technisch Directeur van de KNLTB) en Bart Boonstra (presentator Nickelodeon) aanwezig. Het evenement is van 9:00 uur tot 14:00 uur op het plein voor het gemeentehuis van Doetinchem.

90.000 kinderen in beweging 

Vorig jaar werden via het Menzis Tenniskids@school ruim 90.000 kinderen bereikt. In het Menzis Tenniskids@school project worden kinderen letterlijk in beweging gebracht. Menzis is sinds 2010 partner van de KNLTB. Menzis en de KNLTB willen jaarlijks 10.000 kinderen structureel aan het tennissen krijgen. Daarvoor is het programma ‘Menzis Tenniskids@school’ ontwikkeld dat de doorstroom van jeugdactiviteiten naar de tennisvereniging verbetert. Met Menzis Tenniskids@school maken kinderen kennis met Tenniskids, het tennisprogramma van de KNLTB voor kinderen tot en met 12 jaar. Het doel van Menzis Tenniskids@school is om kinderen enthousiast te maken voor de tennissport, zodat zij doorstromen naar het Tenniskids programma op de vereniging en hierbij structureel gaan bewegen.