KNLTB Vlag wapperen wind

KNLTB verbindt 15.000 kinderen aan tennis met competitiemagazine en Hero Cards

De KNLTB verstrekt tijdens de komende voorjaarscompetitie aan 15.000 kinderen een speciaal Tenniskids competitiemagazine met Hero Cards. Met het magazine en de bijbehorende tennisplaatjes wil de KNLTB kinderen die competitie spelen belonen en stimuleren om op elke speeldag van de competitie wedstrijden te spelen. Door op deze manier de betrokkenheid van kinderen bij de competitie te vergroten krijgen kinderen meer plezier in tennis en blijven ze langer lid van de tennisvereniging.

 Alle kinderen die deelnemen aan de Rode en Oranje competitie ontvangen via hun tennisvereniging het competitiemagazine. In het magazine is onder andere leuke en leerzame informatie over de competitie te vinden, spelletjes, een poster van Kiki Bertens en een verzamelpagina om de Hero Cards op te plakken. Elke speeldag krijgen de kinderen een pakje met 4 Hero Cards. De Hero Cards zijn stickers van Nederlandse toptennissers en hun coaches. In totaal zijn er 20 Hero Cards te verzamelen. Een extra reden voor kinderen om elke speeldag deel te nemen. Daarnaast moedigen de Hero Cards kinderen aan om met elkaar te ruilen. Zo ontstaat er gemakkelijk interactie tussen de kinderen.

Het magazine en de Hero Cards dragen bij aan de missie van de KNLTB: méér kinderen méér laten tennissen. Algemeen Directeur KNLTB Erik Poel: “Met het uitbrengen van het magazine en de Hero Cards geven we de competitie nog meer waarde en belonen we de kinderen die competitie spelen voor hun deelname en aanwezigheid. Door het spelen van wedstrijden hebben kinderen meer plezier en uitdaging, hierdoor hebben ze meer binding met tennis en blijven ze langer lid van de tennisvereniging.”

Manager Marketing KNLTB Pascal Kamp: “Plezier en samenspel zijn één van de belangrijkste elementen in het binden van jeugd aan tennis. Met het Tenniskids programma, wat geheel is afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van de kinderen, spelen we hier op in. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd op een speelse manier tennis te spelen. Zo ervaren kinderen op jonge leeftijd al veel plezier waardoor ze zich meer verbonden voelen met tennis. Samen plezier maken op de tennisbaan staat voorop!”

De Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie en wordt georganiseerd in het voor- en najaar. Er zijn momenteel zo'n 60.000 kinderen tot en met 12 jaar die tennissen bij een KNLTB-vereniging, waarvan ongeveer 25.000 kinderen tennissen in competitieverband. Het doel van de KNLTB is om het aantal competitiespelende kinderen de komende jaren fors te laten groeien. Dit stimuleert de KNLTB door het promoten van Tennis Alles-in-1 onder tennisverenigingen, een lidmaatschap waarbij les en deelname aan de competitie onderdeel zijn van één pakket.