KNLTB Vlag wapperen wind

Het is zover: De indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie 2019 is bekend!

Het is aftellen totdat, voor veel tennissers de leukste periode van het jaar van start gaat: de KNLTB Voorjaarscompetitie. Maar competitiespelers opgelet! Vanaf vandaag kan jij jouw competitie- indeling al inzien op MijnKNLTB.nl of in de KNLTB ClubApp.  

Dit jaar doen ruim 29000 teams van 1615 verenigingen mee aan de grootste tenniscompetitie van Europa. Ben jij benieuwd tegen wie jouw team moet spelen? Jouw competitie-indeling vind je op MijnKNLTB.nl of in de KNLTB ClubApp.

Mocht je jouw indeling niet kunnen vinden, klik dan hier. Vanaf één week voor de competitie kan je hier ook de aanvangstijden voor de verschillende speeldagen terug vinden. Wanneer je de gegevens van de vereniging of aanvoerder van één van jouw tegenstanders wil vinden moet je een account hebben op MijnKNLTB.nl. Dit gaat heel eenvoudig via het stappenplan 'Account registreren'

Minder competitiesoorten, aantrekkelijker aanbod voor spelers

Mede als gevolg van het wegvallen van de districts- en regiogrenzen heeft de KNLTB het competitieaanbod voor dit jaar van ruim 300 soorten teruggebracht tot 90 competitievormen, met vooral voordelen voor spelers: minder niveauverschillen binnen de klassen wat kan resulteren in spannende duels, kortere reisafstanden voor verenigingen gelegen in de buurt van een ander voormalig district én meer variatie in tegenstanders. Concreet betekent dit dat verenigingscompetitieleiders voor dit jaar voor de competities van maandag tot en met zaterdag eenmalig een ploegopgave hebben moeten doen, waarmee de Competitiemanagers de klassen opnieuw hebben ingedeeld op basis van het ploeggemiddelde. Deze nieuwe klassenindeling is daarom ook niet te vergelijken met klassenindeling in de oude situatie. Meer lezen over de harmonisatie? Klik dan hier voor het hele artikel. 

Nieuw Wedstrijdformulier

In de toekomst zal het wedstrijdformulier volledig worden gedigitaliseerd. Vooruitlopend hierop is het wedstrijdformulier voor dit jaar vereenvoudigd: het is een versimpeld formulier zonder doordrukvellen. Hieronder vind je de belangrijkste wijzigingen voor aanvoerders: 

  • De aanvoerder is verplicht om in het enkel- en dubbelspel de spelers in volgorde van afnemende speelsterkte op te stellen. Aangezien we dit jaar overstappen naar de meerjaren KNLTB ledenpas dient de aanvoerder de speelsterktes van zijn eigen team voortaan op te zoeken in het spelersprofiel op MijnKNLTB.nl. Klik hier voor de belangrijkste wijziging van de meerjaren ledenpas voor deelname aan competitie.
  • De aanvoerder van het ontvangende team is verplicht om direct na afloop van de wedstrijd de uitslagen in te voeren op MijnKNLTB.nl.
  • De aanvoerder van het bezoekende team is verplicht om, voor het verlaten van het park, de digitaal ingevoerde uitslagen op juistheid te controleren. 

Tenniskids Competitie

Met ingang van 2019 is de naam World Tour veranderd in de Rode en Oranje competitie. In de Tenniskids Competitie is de Rode en de Oranje competitie er voor de jongste jeugd, opgevolgd door de Groene Competitie. Daarnaast vallen met ingang van dit jaar de speeldagen van de Rode en Oranje competitie deels gelijk met de speeldagen van de reguliere competitie. Twee belangrijke wijzingen met als doel om het aanbod beter aan te laten sluiten op de wensen van de jeugd en hun ouders. Klik hier voor meer informatie over de wijzigingen.

Voor de indeling van de Groene competitie kan je terecht op MijnKNLTB.nl. De indeling van de Rode en de Oranje competitie vind je op http://tenniskids.toernooi.nl. Zoek bij ‘Clubs’ naar jouw eigen club en selecteer jouw team. Ga vervolgens naar de kalender om de wedstrijden te zien.

Padel

Ook de competitie bij Padel wordt steeds populairder, want het aantal teams is explosief gegroeid. Dit jaar strijden 307 teams om het kampioenschap. Dat zijn er ruim drie keer zoveel als vorig jaar. Een prachtig resultaat. Dit jaar organiseert de KNLTB voor het eerst een jeugdcompetitie. De KNLTB Voorjaarscompetitie Padel start op 8 maart en de indeling is ook te bekijken op MijnKNLTB.nl.

Meer informatie over de Voorjaarscompetitie vind je hier. Onderaan deze pagina vind je ook de meest gestelde vragen met antwoorden over de indeling. Ook kan je met vragen over de indeling terecht bij de verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging.

Klik hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden over de indeling van de Voorjaarscompetitie.