Tennisschoen K Swiss

Kledingvoorschriften

Wanneer je gaat tennissen dan doe je dat in tenniskleding en draag je tennisschoenen. Toch komt het wel eens voor dat spelers meedoen aan competities en toernooien en geen tenniskleding of tennisschoenen dragen. Daarom hebben we de belangrijkste kledingvoorschriften voor het spelen van competities en toernooien hieronder voor je op een rijtje gezet:  

Kleding

Een tennisser dient schone en algemeen geaccepteerde tenniskleding te dragen. Daaronder vallen dus niet: bermuda shorts, voetbal- of gymnastiekbroeken, boxershorts, sweatshirts (katoenen hemden met lange mouwen), overhemden of kleding die voor andere sporten dan tennis bedoeld is. Meer informatie over tenniskleding vind je hier.

Schoenen

Schoenen dienen speciaal voor tennis ontworpen te zijn en mogen de baan niet beschadigen. Voor een gravelbaan betekent dit dat de zool vlak moet zijn. Een ingewerkt profiel is wel toegestaan, mits de profielranden niet verder dan 2 mm uit elkaar liggen. 

Wanneer je wedstrijden op een binnenbaan speelt, dan dien je daarvoor speciale tennisschoenen voor binnen voor te hebben. Deze binnen schoenen zijn vaak wit, omdat ze dan de ondergrond niet beschadigen en geen donkere strepen achterlaten. Meer informatie over schoenen vind je hier.