HTC6

Succesvolle landskampioenschappen voor junioren en senioren

Afgelopen weekend stond in het teken van de landskampioenschappen voor beste junioren en seniorenteams van de KNLTB Voorjaarscompetitie. Deze landskampioenschappen worden jaarlijks georganiseerd voor teams uit de hoogste klassen van de dames, heren en gemengd 17+ competities én voor de teams uit de hoofdklasse van meisjes, jongens en gemengd 13 t/m 17 jaar. Dit jaar konden ook de teams uit de hoofdklasse 11 t/m 14 jaar deelnemen. Ondanks het vele oponthoud door de regen, was het toch een meer dan geslaagd weekend! 

Senioren

Voor het eerst werd het KNLTB landskampioenschap van de zaterdag topklasse teams voor de senioren georganiseerd bij H.LT.C. Hillegom in Hillegom. 

Bij de heren stonden de volgende teams in de halve finale: Oud Wassenaar, Vleuten de Meern, Krimpen en De Boekhorst. De finale op zondag is gespeeld tussen Oud Wassenaar en Krimpen. Uiteindelijk is Oud Wassenaar uit Wassenaar er met een 5-1 winst vandoor gegaan en mag zich een jaar lang landskampioen van de herencompetitie noemen. Benieuwd naar de uitslagen? Klik dan hier. 

Bij de dames werd op zaterdag meteen de finale gespeeld tussen De Bijvanck en Eindenhout. De Bijvanck uit Blaricum heeft met 4-1 gewonnen van de club uit Haarlem! Check hier de uitslagen. 

De halve finales bij gemengd waren erg spannend. Er werd gespeeld tussen VVGA en 't Stort en tussen Orient en Soest-Zuid. Beide halve finales werden 3-2. De finale ging uiteindelijk tussen VVGA en Soest-Zuid. VVGA uit Amsterdam won overtuigend van de club uit Soest. Eindstand: 3-0. Klik hier voor de uitslagen. 

Junioren

De landskampioenschappen voor juniorenteams werden gespeeld bij T.V. De Delftse Hout in Delft. Op 12 banen werd er op zaterdag gestreden voor een plek in de finale op zondag. Met veel plezier werden er veel leuke en spannende wedstrijden gespeeld. 

De eerste editie van de landskampioenschappen voor junioren 11 t/m 14 jaar ging in de ene halve finale tussen BLTV en Juliana-Hoorn. In andere halve finale gingen de teams van KJLTC en Shot de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk waren het BLTV en Shot die een plek in de finale wisten te bemachtigen. Uiteindelijk heeft BLTV uit Breda met 4-2 van het team uit Zeist gewonnen. De uitslagen vind je hier. 

Bij de meisjes 13 tot en met 17 jaar waren het de teams van ELTV, Arnolduspark, Capelle en 't Nylan die in de halve finales probeerden een plek in de finale te bemachtigen. Uiteindelijk won ELTV overtuigend met 6-0 van Arnolduspark. 't Nylan kreeg van Capelle iets meer tegenstand, maar met een 4-2 winst waren ze ook zeker van een plek in de finale. Toch bleek het team uit Eindhoven echt een maatje te groot, want ook in de finale wonnen ze met 6-0 en dus ging de beker mee naar Eindhoven. Klik hier voor de uitslagen. 

De teams van Veenendaal, Naaldwijk, Zandvoort en Vleuten De Meern hebben gestreden in de halve finales bij de jongens 13 tot en met 17 jaar. De finale ging uiteindelijk tussen twee teams uit de provincie Utrecht, namelijk Veenendaal en Vleuten De Meern. Een superspannende eindstrijd die eindigde in een gelijkspel, 3-3. Met een verschil van 12 games gaat de landstitel uiteindelijk naar het team uit Veenendaal. Check hier de uitslagen. 

Als laatste ging de strijd bij gemengd 13 tot en met 17 jaar tussen de teams Ten Woude, Gaasperpark, Amstelpark en Tilburg. Ten Woude won in de eerste halve finale van Gaasperpark. Eindstand 6-2. In de andere halve finale was Tilburg met 5-3 te sterk voor Amstelpark. De finale op zondag werd met 5-3 gewonnen door Tilburg. Het team uit Brabant mag zich een jaar lang landskampioen noemen van deze competitie. De uitslagen van deze wedstrijden vind je hier. 

De KNLTB feliciteert alle landskampioenen met de gewonnen titels en natuurlijk ook alle andere kampioenen van de KNLTB Voorjaarcompetitie!