Indoorbanen vrouw

Behoud je tennisspecifieke conditie

Het is december! De tijd van het jaar van gezellig samenzijn, cadeaus, pepernoten en lekker eten. Maar ook van lekker tennissen in de frisse buitenlucht of zweten op een indoorbaan, want jij wil toch ook fit het nieuwe jaar?

Daarom geven experts in december enkele tips om rekening mee te houden. Want bedenk: doorspelen is altijd goed. Lees hier de acht gezondheidsvoordelen van tennis. Ben je na het lezen van het vorige artikel nog niet gaan tennissen? Bedenk dan dat stilzitten deze maand zorgt voor flinke achteruitgang van je spel in het voorjaar.

Je zult namelijk tennisspecifieke conditie kwijtraken. Dat merk je direct als je na de winter weer gaat beginnen met spelen. Zo zul je bijvoorbeeld spierpijn in je slagarm, billen en benen ervaren als je voor het eerst weer gaat spelen. Ook zal je sneller buiten adem zijn als je meerdere korte sprintjes naar de bal moet trekken. Het serveren zal in het begin lastiger zijn, waarbij vooral je schouder stijver aan kan voelen.

Je kunt conditieverlies natuurlijk deels tegengaan door bijvoorbeeld te gaan hardlopen, fietsen of naar de sportschool te gaan.

De tennisspecifieke bewegingen zul je een aantal weken voor de start van de Voorjaarscompetitie echter wel moeten gaan opbouwen om blessures te voorkomen. Dus blijf ook in de winter lekker door tennissen!

De volgende keer geven we tips om rekening mee te houden tijdens tennissen in de koude buitenlucht.