ITF Seniors senioren cup vrouwen medaille winst Umag

Wereldtitel voor Balcune en De Vries

Regine Balcune en Caroline de Vries hebben op de WK Young Seniors in Umag, Kroatië, goud veroverd in het damesdubbelspel 40+. Voor Balcune was er ook nog brons in het enkelspel.

Balcune en De Vries waren ongeplaatst in het dubbelspel, maar stonden desalniettemin geen set af tot aan de finale. Ook niet in de halve finales tegen het als eerste geplaatste duo Piret Ilves/Liina Suurvarik uit Estland. In de finale herstelden onze landgenotes zich van een moeizame start en trokken ze met 1-6, 6-3, 10-8 aan het langste eind tegen Susi Fortun Lohrmann en Sylva Hahn uit Duitsland.

Diezelfde Hahn zat Balcune dwars in het enkelspel. In de halve finales won de Duitse met 6-3, 6-3 van de 43-jarige Nederlandse, die daarmee wel een tweede medaille oppikte. Met goud en brons keert zij huiswaarts en kan ze terugkijken op een geweldige mondiale titelstrijd.

Balcune is al jaren een topper in het senioren 35+-circuit, zowel in het enkel-als dubbelspel. De meervoudig nationaal kampioene stijgt door haar wereldtitel vijf treden en is nu de nummer één op de ITF-wereldranglijst dubbelspel 40+. De ranglijst voor het enkelspel voerde Balcune ook al eens aan, en daarop staat ze nu tweede.

Bart Beks, Bernard Jonkman en Marc Felius keerden terug met zilver van de 'indivduele' WK Young Seniors. Lees hier meer daarover.

Umag, Kroatië, was deze maand (september) het strijdtoneel van achtereenvolgens de WK Seniors en de WK Young Seniors. In oktober is het de beurt aan de Super-Seniors (vanaf 65 jaar). Van 10 tot en met 15 oktober zijn op het Spaanse eiland Mallorca de teamkampioenschappen en vervolgens de individuele kampioenschappen.