Bert Beks

Zilver voor Beks, Felius en Jonkman op WK Young Seniors

Bart Beks heeft een zilveren WK-medaille toegevoegd aan zijn indrukwekkende collectie eremetaal veroverd op de WK's voor seniorentennissers 35+. Een mooie en verrassende finaleplaats was er voor het 40+-koppel Marc Felius/Bernard Jonkman op de ITF Young Seniors World Individual Championships in Umag, Kroatië.

Na de tweede plaats met Oranje op de teamkampioenschappen 45+ was er aan de zijde van de Duitser Christian Schaeffkes ook zilver voor Beks op de individuele kampioenschappen.

Beks werd in 2014 en 2016 wereldkampioen in het enkelspel, maar won de meeste van zijn wereldtitels in dubbelspel. Negen keer maar liefst pakte hij al goud in het herendubbelspel, waarvan zes keer met Marcus Hilpert. De afgelopen drie seizoenen waren Beks en Hilpert onverslaanbaar in het herendubbelspel, maar Hilpert koos er dit jaar voor om niet mee te doen aan de individuele kampioenschappen. Niet zo gek, aangezien hij er ook al een uiterst inspannende en succesvolle WK Seniors op had zitten.

Dit jaar kwam Beks met de Duitser Schaeffkes dichtbij een vierde wereldtitel in het herendubbelspel op rij. In de finale was het Deense koppel Ulrik Laudrup Boelling/Kasper Warming net te sterk: 6-3, 7-6 (3).

In het enkelspel 45+ was de derde ronde het eindstation van Beks, die in 2019 nog zilver pakte (na een opgave tegen Hilpert). Beks was als tweede geplaatst ondanks dat hij na de WK in 2019 anderhalf jaar niet in actie kwam op de ITF Seniorstour. De Duitser Daniel Dolbea versperde hem de weg naar nieuw succes: 6-2, 2-6, 6-3.

Zilver voor debutant

Door drie zeges, waarvan één walk-over, was er een mooie finaleplaats voor Bernard Jonkman en WK-debutant Marc Felius. Het als tweede geplaatste koppel Borys Amkhinets/Andriy Baidikov uit Oekraïne was met 6-2, 6-1 te sterk waardoor de Nederlanders met zilver huiswaarts keerden.

Frantzen onderuit in kwartfinales enkelspel

Romano Frantzen, als tweede geplaatst in het enkelspel 35+, werd uitgeschakeld in de kwartfinales na een zinderende strijd met de Duitser Sebastian Schiessl: 6-4, 6-7 (3), 7-5.

In het dubbelspel was onze landgenoot samen met de Italiaan Luca Serena dichtbij een finaleplaats. De Portugezen Fred Gil en Jose Fernando Nunes waren in de halve finales net te sterk. Het Nederlands/Italiaanse koppel begon goed, maar moest met 3-6, 7-6 (6), 10-6 buigen voor de latere kampioenen.