Handje aan het net fit op de baan

Waarom het zo belangrijk is om wedstrijden te spelen

Tenniswedstrijden spelen is super belangrijk als je beter wilt worden in tennis. Hier zijn een paar redenen waarom het zo belangrijk is om regelmatig wedstrijden te spelen.

Spanning 

Tijdens een wedstrijd voel je spanning en stress die je vaak niet voelt tijdens een training. Het leren omgaan met deze spanning is belangrijk voor je mentale weerbaarheid en helpt je beter te presteren onder verschillende omstandigheden. Luister hier de podcast waarin Yoran Verschoor mentale tennistips geeft. 

Tactische keuzes

In een wedstrijd moet je tactische keuzes maken. Hierbij is het van belang te weten wat jouw sterke en zwakke punten zijn, maar ook zeker die van je tegenstander. Hoe vaker je een wedstrijd speelt, hoe meer inzicht je hierin krijgt.

Concentratie en aandacht

Het spelen van wedstrijden vereist een hoge mate van concentratie en focus gedurende langere perioden. Dit helpt je om scherp te blijven en lang te kunnen blijven spelen. Lees hier tips over hoe de hele wedstrijd geconcentreerd blijft. 

Winnaarsmentaliteit

Wedstrijden stimuleren de wil om te winnen. Dit kan een sterke motivator zijn om harder te trainen aan je zwakke punten en je spel te verbeteren.

In vorm blijven

Tenniswedstrijden zijn best wel inspannend, wat helpt om een goede conditie te krijgen en te houden tijdens een hele wedstrijd. Lees hier hoe je je tennisspecifieke conditie behoud 

Zelfbewustzijn

Wedstrijden bieden een uitstekende kans om je sterke en zwakke punten te identificeren. Door jezelf in actie te zien tijdens een wedstrijd, kun je gerichter werken aan het verbeteren van specifieke aspecten van je spel.

Kortom, tenniswedstrijden spelen is niet alleen leuk, maar ook mega belangrijk als je echt goed wilt worden. Het is als een avontuur waarin je niet alleen je techniek aanscherpt, maar ook slimmer, sterker en beter wordt in bijna alle aspecten van tennis.

Behoud je wedstrijdritme en tennisconditie door mee te doen met een tennistoernooi in de kerstvakantie. Door heel het land zijn er kerst en oud en nieuw toernooien te vinden. Kijk hier voor een toernooi bij jou in de buurt.

Meld je aan en blijf tennissen deze winter!