Nouk Kleinenberg (Arnolduspark 2023)

Driemaal is scheepsrecht voor Nouk Kleinenberg

Met een toernooizege op een Tennis Europe-toernooi (onder 14) bij Approach in Borne zet Nouk Kleinenberg de kroon op een half jaar waarin ze een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. Op haar 'thuistoernooi' won Nouk samen met Fleur de Bresser ook nog eens het dubbelspel.

De cijfers in het dubbelspel van Nouk en Fleur in 2023, lees: de ongeslagen reeks, worden steeds indrukwekkender, maar daarover later meer. De toernooizege in het enkelspel was een primeur voor Nouk, die sinds vorig seizoen uitkomt bij de meisjes tot en met veertien jaar. In het enkelspel kon ze in 2022 nog niet veel potten breken, maar dat is dit jaar wel anders. De finale op de banen van Racket- en Fitnesscentrum Borne betekende de derde van dit jaar en driemaal is scheepsrecht. Na twee verloren finales klopte ze de Française Adele Lenglet met 6-1, 6-1 en veroverde daarmee haar eerste Tennis Europe-titel in het enkelspel.

Nouk traint bij tennisschool Approach, van Ad Luttikhuis, in Borne, en speelde dus een 'thuistoernooi'. Dit gold ook voor Julia Koller, die de kwartfinales bereikte. Zij moest buigen voor Briana Navarro Meneu: 6-3, 7-6 (5). De Spaanse trok zich vervolgens terug voor haar halve eindstrijd tegen Nouk.

Nederlandse verrassing in kwartfinales

Doordat Adele Lenglet in de halve eindstrijd van Luca Doets had gewonnen (6-4, 6-3), voorkwam de Française een Nederlands onderonsje in de finale. Luca had op haar beurt weer gewonnen van Fleur de Bresser in de kwartfinales, met 4-6, 6-3, 6-2. Een verrassende zege aangezien Fleur als eerste was geplaatst in Borne.

Enorme zegereeks dubbelspel

Indrukwekkend is inmiddels de zegereeks van Nouk en Fleur in het dubbelspel. Samen zijn ze nu al 21 duels op rij ongeslagen (walk-overs niet meegerekend) en pakten ze hun zesde dubbelspeltitel van dit jaar. Vijf daarvan kwamen op Nederlandse bodem. Een week geleden speelde Nouk in Amsterdam samen met een Belgische omdat Fleur meedeed aan de European Summer Cups. Ook op Amstelpark bleef Nouk ongeslagen in het dubbelspel.

In Borne speelden ze weer zij-aan-zij en stonden ze in drie duels geen set af. In de finale moesten landgenotes Venna Land en Annesien van Mierlo eraan geloven: 7-5, 6-2.

Bij de jongens was er eveneens een Nederlandse toernooizege in het dubbelspel. Elijah de Getrouwe pakte de titel met de Oostenrijker Samuel Hill-Götzhaber. Zij wonnen in de finale van het Nederlandse koppel Mell Markovits/Joris van Linde met 7-5, 6-2.

Griekse toernooizege

Joris had de pech dat hij in het enkelspel gelijk tegenover lijstaanvoerder Olaf Zielinski stond. De Luxemburger, inmiddels al wel een bekende verschijning op de Tennis Europe-toernooien in Nederland, won met 6-4, 6-3 en stootte door naar de finale. Op weg naar de finale klopte Olaf ook de Amerikaan Maddox Bogmolov, het zoontje van oud-prof Alex Bogomolov junior. In de finale was Marinos Karniatis Karniatis te sterk met 6-2, 5-7, 6-4. De Griek was in de halve finales Pim de Graaff de baas met 6-2, 6-2.

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van het Tennis Europe-toernooi in Borne.

Afbeelding boven: Nouk Kleinenberg in actie. Copyright Tennis Europe/TopTennis.photos.