1.01.02 Thijs Boogaard EJC14 2022

Boogaard maakt indruk met titel in enkel- en dubbelspel op European Junior Championships

Het fraaie tennisseizoen van Thijs Boogaard heeft een vervolg gekregen op de European Junior Championships in het Tsjechische Most. In de categorie onder veertien jaar won Boogaard in Tsjechië zowel het enkel- als het dubbelspel. Hij schaarde zich daarmee in een illuster rijtje.

Boogaard won in de finale van het enkelspel van de Duitser Diego Dedura-Palomero, 6-3 en 6-2. Het talent uit Geldermalsen won dit jaar negen wedstrijden in het enkelspel, hij verloor dit seizoen nog maar een partij. De Bulgaar Ivan Ivanov, de nummer één van de wereld in deze leeftijdscategorie, was toen te sterk voor Boogaard.

Boogaard was in januari de sterkste op het prestigieuze toernooi in Frankrijk, Les Petits As Mondial Lacoste. Ook daar won hij zowel het enkel- als het dubbelspel. In de dubbel op het European Junior Championships zegevierde hij met Luka Nikolic. Het Nederlandse koppel versloeg in de finale het voor eigen publiek spelende duo Filip Kosarko en Jan Rastica, 7-6 (4) en 6-4. De Tsjechen waren als zesde geplaatst in eigen land.

Tussen grote namen

Door zowel het enkel- als het dubbelspel te winnen plaatst Boogaard zich in een mooi rijtje. Steffi Graf (1983), Justine Henin (1996), Novak Djokovic (2001) en Iga Swiatek (2015) wonnen net als Boogaard zowel het enkel- als het dubbelspel in de categorie U14 op het European Junior Championships. Naast Boogaard schaarde ook de Tsjechische Alena Kovackova zich tijdens deze jaargang in dat rijtje.

In Most waren 450 tennissers actief deze week, uit 44 landen. Boogaard is door de zege op de European Junior Championships zeker van deelname aan de Tennis Europe Junior Masters in Monaco. Van 26 tot en met 28 oktober wordt dat toernooi afgewerkt op de banen van Monte-Carlo Country Club.

Klik hier voor alle uitslagen van de European Junior Championships in Most.

Dubbelfinale voor Du Pree en Nijkamp

In de categorie onder zestien jaar haalden Britt du Pree en Rose Marie Nijkamp in het Tsjechische Prerov de finale van het dubbelspel. In een spannende eindstrijd gingen de Nederlandse meiden nipt onderuit tegen het Tsjechische koppel Maria Slamenikova en Magdalena Smekalova, 5-7, 6-3 en 11-9.

Voor Nijkamp was het haar eerste toernooi sinds haar succesvolle optreden op Wimbledon. De Apeldoornse won met de Keniaanse Angella Okutoyi het juniorentoernooi op het heilige gras. Nijkamp speelt deze week met Du Pree en Joy de Zeeuw op de European Summer Cups in het Roemeense Bistrita.

Bekijk hier de uitslagen van de European Junior Championships in Prerov.