Blaashal van buiten

Blog van Sophie: Kerstbal in de hal

Hee Tennisplayer!

Voel jij het ook? Het is koud buiten! We zitten midden in de winter. En ik zal je vertellen, ik houd helemaal niet van de winter. Want de dagen zijn koud, donker en nat. En nóg vervelender vind ik ijs en sneeuw. Alhoewel… schaatsen en op zijn tijd een sneeuwballetje gooien is natuurlijk best leuk. Als het allemaal maar niet te lang duurt. Dat vind ik ten minste. Maar misschien ben jij het helemaal niet met me eens.

Nu is het inmiddels geen nieuwtje meer dat ik gek ben op tennissen. Vroeger al, en nu nog steeds. Dus ik zou er niet aan moeten denken om een tijd niet te kunnen spelen. Bijvoorbeeld in de winter, vanwege het weer. Maar gelukkig is dat nog nooit een probleem geweest. Oók in de winter kunnen we doortennissen. Want we gaan gewoon binnen spelen en trainen, in de tennishal.    

De tennishal

Heb jij wel eens in een tennishal getennist? Heb je er misschien les? Of huur je soms met je ouders of je tennismaatje(s) een ‘losse’ binnenbaan? Dan weet je vast wel hoe fijn je binnen kunt spelen.

Tennishallen heb je in soorten en maten. We kennen natuurlijk de blaashal of (tennis)ballon, maar ook grotere hallen met een stuk of vier banen per hal. De blaashal is de grappigste hal, want deze hal wordt overeind gehouden door reusachtig veel ingepompte lucht (daarom heet het ook een blaashal of ballon). Een ideale uitvinding waarmee binnen een wip een buitenbaan kan worden omgetoverd tot een binnenbaan door er een zeil overheen op te blazen! 

Jammer!

Maar weet je wat nu zo jammer is? Doordat er al weer een aantal jaren buitenbanen worden aangelegd die wel tegen een stootje van het weer kunnen, verdwijnt het spelen in de hal een beetje uit beeld. Onbegrijpelijk, want het is natuurlijk veel prettiger om niet in de kou, regen en wind te spelen (bovendien is spelen in de hal ook belangrijk voor je tennisontwikkeling!). Maar het gevolg is wel dat er minder hallen worden gebouwd en er zelfs hallen worden afgebroken! En dat betekent weer dat het voor ons tennisliefhebbers moeilijker wordt om een hal te vinden als we graag binnen willen tennissen. Geen mooie ontwikkeling. Hoe zouden we daar een stokje voor kunnen steken? Best een moeilijke vraag! Ik denk dat we om te beginnen sowieso in de winter toch lekker veel de hal in moeten gaan, zodat de dames en heren hallenbouwers, zien dat er nog héél veel tennisliefhebbers zijn, die graag binnen een balletje slaan. Dan zien we daarna wel weer verder! Tot slot nog een paar tennistips voor in de kerstvakantie.

Kerstvakantie

Kerstvakantie? Dan is dat een perfect moment om eens wat meer (in de hal!) te tennissen!

  • Ga tennissen met je ouders (binnen of buiten), ze hebben vast een paar dagen vrij in de vakantie. Of vraag één of meerdere van je tennisvrienden of -vriendinnen.
  • Doe mee aan een toernooi bij jou in de buurt (lees hier alles over het spelen van toernooien).
  • Geen tennismaatje in de buurt? Ga dan lekker zelf tegen de muur spelen.

Veel plezier met binnen tennissen!

Sophie   

Sophie Asberg