Beachtennis return met publiek

Datum

Locatie & plaats

Scheveningen strand
Scheveningen

NK Beachtennis

Van 13 augustus t/m 28 augustus 2022 vindt de 18e editie van het KNLTB NK beachtennis plaats op het strand van Scheveningen. De beste beachtennissers van Nederland strijden hier in de verschillende categorieën om de nationale titels. De winnaars van de dames- en herendubbel plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap beachtennis 2023.

Programma, reglementen en inschrijven

Programma NK beachtennis 2022

  • Zaterdag 13 augustus: NK voorronde damesenkel en herenenkel.
  • Zondag 14 augustus: NK hoofdtoernooi damesenkel en herenenkel.
  • Zaterdag 20 augustus: NK voorronde gemengd dubbel.
  • Zondag 21 augustus: NK hoofdtoernooi gemengd dubbel.
  • Zaterdag 27 augustus: NK voorronde damesdubbel en herendubbel.
  • Zondag 28 augustus: NK hoofdtoernooi damesdubbel en herendubbel en NK Jeugd.

Het KNLTB NK Beachtennis wordt gerealiseerd in samenwerking met Beach Tennis Holland en mede door de steun van Den Haag Topsport.

NK Damesdubbel / Herendubbel

Zaterdag 2 augustus: voorronde. Zondag 28 augustus: hoofdtoernooi start 10:00

Het is voor iedereen mogelijk zich in te schrijven voor het NK dames- en herendubbel. Van alle inschrijvingen worden de 12 hoogstgeplaatste teams rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema van 16 teams. Zij spelen op zondag 28 augustus hun wedstrijden. De overige teams spelen voorrondes op zaterdag 27 augustus.

Directe plaatsing voor het hoofdschema geschiedt op basis van de gezamenlijke ranking van de teams. De KNLTB beachtennis ranglijst van 1 augustus 2022 is hiervoor leidend. Door de organisatie worden er 3 wildcards toegewezen. Op 22 augustus worden alle ingeschreven teams via een e-mail geïnformeerd over hun deelname aan het toernooi.

NK Gemengd Dubbel

Zaterdag 20 augustus: voorronde. Zondag 21 augustus: hoofdtoernooi start 10:00

Het NK Gemengd Dubbel hoofdronde wordt georganiseerd op de zondag 21 augustus. 12 teams strijden om de titel. De 9 hoogst geplaatste teams worden direct toegelaten en er zijn 3 wildcards beschikbaar. Via de voorronde de dag ervoor is kwalificatie voor het hoofdschema mogelijk.

NK Jeugd

Zondag 28 augustus vanaf 13:00 uur.

Tijdens het NK Jeugd kan er in twee leeftijdscategorieën gestreden worden om de nationale jeugdtitel:

  • Jeugd 14 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), leeftijd jonger dan 14 jaar op toernooi datum.
  • Jeugd 17 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), leeftijd jonger dan 17 jaar op toernooi datum.

NK Damesenkel / Herenenkel

Zaterdag 13 augustus: voorronde. Zondag 14 augustus: hoofdtoernooi start 13:00 uur

In deze categorie strijden maximaal 8 spelers in het hoofdschema tegen elkaar. 5 spelers zijn direct geplaats en er worden 3 wildcards gegeven. Via de voorronde de dag ervoor is kwalificatie voor het hoofdschema mogelijk. Het enkelspel wordt gespeeld op een veld met een breedte van 4,5 meter en de wedstrijden worden gespeeld best of 3 met sets tot 4 games.

Open recreatief beachtennis toernooi

Naast het NK wordt er elk weekend een recreatief beachtennis toernooi georganiseerd. Het toernooi wordt georganiseerd door Beach Tennis Holland en is speciaal voor beachtennissers met allerlei verschillende niveaus. Op deze manier kunnen beachtennis spelers en liefhebbers samen genieten van deze fantastische sport.

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven voor het NK of voor het recreatief toernooi. Dit kan via de onderstaande buttons.