Beachtennis return met publiek

Datum

Locatie & plaats

Scheveningen strand
Scheveningen

NK Beachtennis

Van 14 augustus t/m 29 augustus 2021 vindt de 17e editie van het KNLTB NK beachtennis plaats op het strand van Scheveningen. De beste beachtennissers van Nederland strijden hier in de verschillende categorieën om de nationale titels. De winnaars van de dames- en herendubbel plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap 2022.

Programma, reglementen en inschrijven

Programma NK beachtennis 2021

  • Zaterdag 14 augustus: NK voorronde damesenkel en herenenkel.
  • Zondag 15 augustus: NK hoofdtoernooi damesenkel en herenenkel.
  • Zaterdag 21 augustus: NK voorronde gemengd dubbel.
  • Zondag 22 augustus: NK hoofdtoernooi gemengd dubbel.
  • Zaterdag 28 augustus: NK voorronde damesdubbel en herendubbel.
  • Zondag 29 augustus: NK hoofdtoernooi damesdubbel en herendubbel en NK Jeugd.

Het KNLTB NK Beachtennis wordt gerealiseerd in samenwerking met Beach Tennis Holland en mede door de steun van Den Haag Topsport.

NK Damesdubbel / Herendubbel

Datum: zaterdag 28-8 Voorronde. Zondag 29-08 hoofdtoernooi start 10:00

Het is voor iedereen mogelijk zich in te schrijven voor het NK dames- en herendubbel. Van alle inschrijvingen worden de 12 hoogstgeplaatste teams rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema van 16 teams. Zij spelen op zondag 29-08 hun wedstrijden. De overige teams spelen voorrondes op zaterdag 28-8.

Directe plaatsing voor het hoofdschema geschiedt op basis van de gezamenlijke ranking van de teams. De KNLTB beachtennis ranglijst van 1 augustus 2021 is hiervoor leidend. Door de organisatie worden er 3 wildcards toegewezen. Op 21 augustus worden alle ingeschreven teams via een e-mail geïnformeerd over hun deelname aan het toernooi.

NK Gemengd Dubbel

Datum: zaterdag 21-8 voorronde, zondag 22 augustus hoofdtoernooi start 10:00

Het NK Gemengd Dubbel hoofdronde wordt georganiseerd op de zondag 22 augustus. 12 teams strijden om de titel. De 9 hoogst geplaatste teams worden direct toegelaten en er zijn 3 wildcards beschikbaar. Via de voorronde de dag ervoor is kwalificatie voor het hoofdschema mogelijk.

NK Jeugd

Datum: zondag 29-8 vanaf 13:00 uur.

Tijdens het NK Jeugd kan er in twee leeftijdscategorieën gestreden worden om de nationale jeugdtitel:

  • Jeugd 14 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), leeftijd jonger dan 14 jaar op toernooi datum.
  • Jeugd 17 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), leeftijd jonger dan 17 jaar op toernooi datum.

NK Damesenkel / Herenenkel

Datum: 14-8 voorronde en 15-8 hoofdtoernooi start 13:00 uur

In deze categorie strijden maximaal 8 spelers in het hoofdschema tegen elkaar. 5 spelers zijn direct geplaats en er worden 3 wildcards gegeven. Via de voorronde de dag ervoor is kwalificatie voor het hoofdschema mogelijk. Het enkelspel wordt gespeeld op een veld met een breedte van 4,5 meter en de wedstrijden worden gespeeld tot 7 games.

Open recreatief beachtennis toernooi

Naast het NK wordt er elk weekend een recreatief beachtennis toernooi georganiseerd. Het toernooi wordt georganiseerd door Beach Tennis Holland en is speciaal voor beachtennissers met allerlei verschillende niveaus. Op deze manier kunnen beachtennis spelers en liefhebbers samen genieten van deze fantastische sport.

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven voor het NK of voor het recreatief toernooi. Dit kan via de onderstaande buttons.

Inschrijven NK beachtennis

Inschrijven open recreatief