G-Tennis blije man

G-tennis

Tennis is een sport voor iedereen. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychosociale (gedrags)problemen. Voor deze groep tennisliefhebbers is er G-tennis.  

Op je eigen niveau tennissen

G-tennis is een tennisvorm voor spelers die door hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan de reguliere tennisactiviteiten op een tennisvereniging. Voor deze groep G-tennissers is er een speciaal aanbod, welke bestaat uit leuke tennisactiviteiten en evenementen. Bij G-tennis staat plezier en enthousiasme voorop, daarom is het belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan presteren. Daarom zijn er aparte G-tennis spelregels en worden G-tennissers ingedeeld in divisies, een indeling op basis van individuele vaardigheden. 

Plezier en ontspanning

Het leuke aan G-tennis is, is dat je op een gezellige en ontspannen manier op je eigen niveau kan tennissen. Daarnaast levert G-tennis een belangrijke bijdrage aan de verbetering van je conditie en motorische vaardigheden en draagt het bij aan een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing.  

Belangrijkste redenen om te sporten en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking: 

  1. plezier en ontspanning 
  2. fit blijven 
  3. contacten met andere mensen 

G-tennis verenigingen

Bij maar liefst 80 verenigingen in Nederland kun je terecht als G-tennisser. Zoek via de verenigingszoeker naar een vereniging bij jou in de buurt. 

Toernooien en evenementen

G-tennissers beleven veel plezier aan het spelen van wedstrijden en het meedoen aan activiteiten. In Nederland worden er zowel door verenigingen als landelijke organisaties verschillende toernooien en evenementen georganiseerd, zoals de Nationale Kampioenschappen G-tennis en de Nationale Spelen. 

Nieuwsbrief

Via de KNLTB G-tennis nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe initiatieven en aankomende evenementen. De nieuwsbrief wordt een aantal keren per jaar verstuurd en je kunt je altijd op elk gewenst moment afmelden.