G-Tennis wijzende jongen

Spelregels

Als je op de baan staat voor een wedstrijd wil je winnen, maar vooral ook plezier hebben. Om ervoor te zorgen dat er een eerlijke en leuke strijd is tussen G-tennissers onderling, vindt er bij G-tennis een indeling plaats op basis van individuele vaardigheden. Ook gelden er aparte spelregels.

Gelijke kansen om te winnen

Bij G-tennis staat plezier en enthousiasme voorop, daarom is het belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan presteren. Bij het spelen van wedstrijden is het van belang dat er een eerlijke strijd plaatsvindt. Met behulp van een individuele vaardigheidstest wordt er bepaald op welke niveau een G-tennisser speelt. Zo wordt er onder andere gekeken naar de (verstandelijke) beperking en het sociaal-emotionele gedrag van een speler.┬á Aan de hand van het vaardigheidsformulier kunnen de spelers ingedeeld worden in verschillende categorie├źn. Lees dit goed na in het Special Olympics Reglement 2020. Ook de uitleg over de uitvoering van vaardigheidstest vind je in het PDF document SO ITN Vaardigheidstest 2021 (zie Downloads-blok voor documenten).

Special Olympics reglement

G-tennis wedstrijden worden gespeeld volgens het Special Olympics Tennis Reglement. Als internationale sportorganisatie heeft Special Olympics dit reglement opgesteld op basis van de reglementen van de Internationale Tennis Federatie (ITF). In het Special Olympics Tennis Reglement (zie Downloads-blok) vind je onder andere alle spelregels en de vaardigheidstest.