G-tennissers groepsfoto

Toernooien en evenementen

G-tennissers beleven veel plezier aan het spelen van wedstrijden en het meedoen aan activiteiten. Naast de gezellige activiteiten en toernooien bij verenigingen vinden er ook een aantal grotere evenementen in Nederland plaats, zoals de Nationale Kampioenschappen G-tennis en de Nationale Spelen 

Nationale Kampioenschappen G-tennis

Iedere twee jaar organiseert de KNLTB de Nationale Kampioenschappen G-tennis. Aan de NK G-tennis mogen alle G-tennissers uit heel Nederland deelnemen. Tijdens de NK G-tennis strijden de spelers in verschillende categorieën om de nationale titels. Naast wedstrijden worden er ook clinics georganiseerd zodat G-tennissers die geen wedstrijden willen spelen, ook kunnen deelnemen aan dit gezellige evenement.

Evenementen Special Olympics

Naast de NK G-tennis zijn er nog meer evenementen die leuk zijn voor G-tennissers. Special Olympics Nederland organiseert verschillende evenementen waarbij G-tennis regelmatig op het programma staat. 

Nationale Spelen

Special Olympics organiseert om het jaar de Nationale Spelen. Dit evenement staat garant voor trotse, stralende sporters met blinkende medailles, waarbij elke prestatie wordt gevierd als een overwinning. De Nationale Spelen zijn van vrijdag t/m zondag en vinden roulerend door Nederland heen plaats, voor minimaal 13 en maximaal 20 takken van sport. G-tennis is één van de onderdelen. Naast de wedstrijden worden er tijdens de Nationale Spelen ook nog veel andere leuke activiteiten georganiseerd. De komende Nationale Spelen worden van 14 tot en met 16 juni 2024 georganiseerd in Breda en Tilburg. 

Internationale en Regionale Spelen

Naast de Nationale Spelen organiseert Special Olympics ook de Internationale Spelen en Regionale Spelen. Op de website van Special Olympics vind je meer informatie over deze evenementen.

Andere toernooien en evenementen

Gedurende het jaar worden er bij verschillende verenigingen toernooien en andere leuke activiteiten voor G-tennissers georganiseerd. Informeer ook bij verenigingen bij jou in de buurt wat er zoal op de agenda staat en houd de KNLTB G-tennis nieuwsbrief in de gaten!