High Five Dames

Sporten en zwangerschap

Het is prima om tijdens de zwangerschap actief te blijven en door te blijven sporten, in tegenstelling tot vroegere opvattingen die suggereerden dat zwangere vrouwen rustiger aan moesten doen uit angst voor complicaties zoals vroeggeboorte, miskraam of groeivertraging. Onderzoek heeft echter aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap over het algemeen veilig is en zelfs gunstig kan zijn.

Zolang je je goed voelt, kun je dus gerust blijven sporten tijdens de zwangerschap. Sterker nog, een goede conditie kan je helpen bij de bevalling, aangezien het een grote fysieke prestatie is waarbij een goede fitheid van pas komt. Bovendien kan het ook gunstig zijn om fit aan je herstel na de bevalling te beginnen. Het is echter belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en je activiteiten aan te passen aan je individuele behoeften en capaciteiten tijdens de zwangerschap. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts of een gekwalificeerde gezondheidsprofessional.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sports Valley.