Heren dubbel service met netspeler

SAPS

Het subacromiaal pijnsyndroom, ook bekend als SAPS, is een aandoening waarbij pijn wordt ervaren onder het schouderdak. Deze aandoening komt vaker voor bij mensen boven de leeftijd van 50 jaar en wordt ook vaak gezien bij bovenhandse sporters zoals tennissers.

Het subacromiaal pijnsyndroom heeft de neiging zichzelf in stand te houden. Het begint met pijn in de schouder, wat leidt tot het vermijden van bepaalde bewegingen. Dit kan resulteren in een soort van mank lopen met de schouder, wat voor buitenstaanders niet altijd zichtbaar is. Het is echter belangrijk op te merken dat doorgaan met deze pijn kan leiden tot verdere complicaties en belemmeringen.

Wanneer na het sporten pijn wordt ervaren bij bovenhandse bewegingen, is het essentieel om een pauze te nemen, de intensiteit van de sportactiviteit te verminderen en de techniek goed te bekijken. Het raadplegen van een fysiotherapeut kan helpen bij het verbeteren van de beweging van het schouderblad om langdurige blessures te voorkomen.

Indien de klachten niet verbeteren met rust alleen, kan een behandeling nodig zijn. Dit kan variëren van aanpassingen in activiteiten tot injecties in de slijmbeurs. Het is van cruciaal belang om op tijd rust te nemen en de techniek te verbeteren om langdurige uitval te voorkomen.

Vroeger stond SAPS bekend als slijmbeursontsteking, maar vaak is er meer aan de hand dan alleen een ontsteking van de slijmbeurs. Het kan gepaard gaan met peesontsteking en andere reacties in de schouder die tijd en rust nodig hebben om te herstellen.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sports Valley.