Senioren tennis service

Warmdraaien voor nationale titelstrijd op Masters-toernooi in Asten

Met Astrid van Oosterhout voor het eerst aan het roer staat tussen kerst en oud en nieuw het MT 200-toernooi in Asten op de agenda. Een mooie kans voor de Masters-tennissers, én de toernooidirecteur, om warm te draaien voor de NKS 35+ Indoor 2024.

Tennishal Asten is gastheer van het toernooi waar, net als vorig jaar, richting de zestig deelnemers uit binnen- en buitenland aan de start staan. Zij komen 's ochtends en 's middags in actie. Vanaf 18.00 uur zijn de vier indoor-hardcourtbanen namelijk gereserveerd voor het jaarlijkse kersttoernooi van de vereniging.

Zestig is een mooi aantal, vindt Van Oosterhout. “Tuurlijk, het kan altijd meer. Dan zouden we voor Kerstmis al zijn begonnen met de eerste wedstrijden. Nu is de start net als vorig jaar op 27 december en eindigen we op 31 december.”

Aan het toernooi doen bekende, Nederlandse, namen mee zoals Bart Beks, Bart Theelen (FOTO), Mieke Smits, Gerie Verkoelen, Ben van der Steen en Karien Theeuwes. Landgenoten die een maand voor de start van de NKS 35+ Indoor 2024 (20-28 januari in Hilversum) willen zien hoe het ervoor staat met de vorm.

Warmdraaien

“Ik kan me voorstellen dat ze al een tijdje geen wedstrijden hebben gespeeld. Er zijn weinig toernooien in deze periode. Een goed moment dus om weer eens een toernooi te spelen, met het oog op de NKS die eraan komen. Bovendien zijn de meeste mensen toch vrij tussen kerst en oud en nieuw”, stelt Van Oosterhout, die net als de spelers alvast kan warmdraaien. Na het toernooi in Asten, staan de NKS al weer bijna voor de deur en ook daar maakt ze, sinds dit kalenderjaar, onderdeel uit van de organisatie. De samenwerking met Riet Sagius en Jan van Helvert beviel goed en Van Oosterhout kijkt uit naar de edities van dit jaar (indoor en outdoor). “Je kunt het nooit voor iedereen goed doen, maar het contact met spelers is over het algemeen erg leuk. Je leert ook steeds meer spelers kennen en wordt een beetje onderdeel van dat circuit”, zegt de vrouw die vorig jaar al deel uitmaakte van de organisatie van het MT 200-toernooi in Asten en nu het stokje als toernooidirecteur van John Vievermans heeft overgenomen.

Verhuizing

Vievermans, die ook de MT-toernooien in Venlo en Amstelveen bestiert, maakte in 2022 een doorstart met 'tennis tussen kerst en oud en nieuw'. Na twee jaren afwezigheid vanwege corona, verhuisde het toernooi na zes edities in Bergen op Zoom naar de andere kant van Noord-Brabant. In Asten kwam Van Oosterhout in beeld. Bij 't Root Tennis en Padel Asten is ze naar eigen zeggen al twintig jaar betrokken bij de organisatie van toernooien. “Wij hebben het jaarlijkse kersttoernooi, in juni 'Het Open Root' en in maart het midwintertoernooi. Dan ben ik ook de toernooileider en een aanspreekpunt.”

Puzzel

Van Oosterhout vind het erg leuk om haar talenten als planner te laten spreken. In het dagelijks leven is zij informatieanalist bij een grote zorgverzekeraar. “Als ik van toernooiplanner mijn werk van zou kunnen maken, zou ik dat doen. Ik vind het erg leuk, dat gepuzzel en het contact met de spelers.”

Het ITF World Tennis Masters Tour-toernooi in Asten gaat op woensdag 27 december van start en eindigt op oudjaarsdag (31 december). Klik hier voor meer informatie en tijdens het toernooi voor speelschema's en uitslagen.