Mfnjkstartdag12en14 Jaar2020dsc02183

Schrijf je in voor een KNLTB voorspeeldag!

Ben jij gek van tennis? Hou je van trainen en wedstrijdjes spelen? En wil je graag náást jouw clubtraining nog een keer extra trainen in een groep met leeftijdsgenootjes? Kom dan naar een KNLTB voorspeeldag bij jou in de buurt! Aan de hand van de voorspeeldagen wordt bepaald welke kinderen in aanmerking komen voor het KNLTB instroomprogramma. Dit cluboverstijgende programma is bedoeld voor gedreven jeugdspelers in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar.  

De eerste voorspeeldagen worden van maart tot en met mei door het hele land georganiseerd door de KNLTB en de instroomleraren. Tijdens de voorspeeldag ga je 2 tot 3 uur tennissen en bewegen samen met andere enthousiaste kinderen. Na deze voorspeeldag worden een aantal kinderen uitgenodigd voor een tweede voorspeeldag in juni of juli. Tijdens deze tweede voorspeeldag wordt gekeken wie er in aanmerking komt voor het KNLTB instroomprogramma. Alle kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar oud hebben een uitnodiging ontvangen voor de voorspeeldagen. In deze mail vinden zij een persoonlijke inschrijflink. Natuurlijk is de eigen leraar ook van harte welkom tijdens de voorspeeldag.   

Instroomprogramma 

Als je gaat deelnemen aan het instroomprogramma blijf je gewoon lid van je eigen vereniging. Je krijgt alleen de mogelijkheid om naast jouw eigen clubtraining(en) ook één keer per week te trainen met andere enthousiaste kinderen uit de regio. Deze instroomtrainingen worden gegeven door geselecteerde instroomleraren.  

Het instroomprogramma bestaat uit tenminste een 30-weeks trainingsprogramma waarin tennis- en bewegingsvaardigheden centraal staan. Het programma wordt door iedere instroomleraar in twee trainingsgroepen aangeboden: één groep oranje (7/8 jaar) en één groep groen (9/10 jaar). Het uitgangspunt voor elke trainingsgroep is dat deze bestaat uit 8 tot 10 gelijkwaardige kinderen.

Van talent naar prof

Het instroomprogramma sluit aan op de missie van de KNLTB om een toptennisklimaat te creëren waarin elk talent van jong tot oud met de juiste training en begeleiding de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen. Binnen de KNLTB Jeugdopleiding stroomt een talent van de vereniging door naar het instroomprogramma, vervolgens door naar een (gecertificeerde) tennisschool en van daar in een maatwerktraject van de KNLTB als jeugdspeler of als jonge prof. De trainings- en wedstrijdprogramma’s zijn gebaseerd op de internationale standaard van jeugdopleidingen.