Mees Rottgering

Nederlandse jeugdtennissers uitstekend op dreef bij Amjoy Cup

De Nederlandse jeugdtennissers waren uitstekend op dreef bij de Amjoy Cup in Bergeijk. In het enkelspel sleepten Dilara Okur en Manvydas Balciunas de toernooizege in de wacht.

Okur, de nummer drie van de plaatsingslijst in Brabant, was in de eindstrijd te sterk voor Loes Ebeling Koning, 6-3, 6-7 (3) en 6-2. Koning was de nummer vier van de plaatsingslijst.
De uit Alphen aan den Rijn afkomstige Okur haalde vorige maand de finale van het NK Tennis in de categorie tot en met veertien jaar. Okur stond voor de tweede week op rij in de finale van een toernooi. Ze verloor vorige week de eindstrijd van het TCW-Academy Junior International in het Duitse Waiblingen.

Balciunas maakt status waar

Ook in het jongenstoernooi was er een geheel Nederlandse finale. Manvydas Balciunas maakte op de banen van T.O.S. in Bergeijk zijn status als eerste geplaatste speler helemaal waar. Hij won met 7-5 en 6-4 van Mees Rottgering, de nummer drie van de plaatsingslijst in Bergeijk.
Ook in het dubbelspel twee Nederlandse toernooizeges. Sverre Bakker en Teun Mantel waren in de finale te sterk voor de als tweede geplaatste Jayden Tjong en Boudewijn Willems, 7-6 (5) en 6-4. In het meidentoernooi trokken Jinte Eve de Boer en Loes Ebeling Koning aan het langste eind. In een spannende eindstrijd won het Nederlandse koppel van de als eerste geplaatste Apeldoornse Rose Marie Nijkamp en haar Belgische partner Maaike Vanschoenbeek, 2-6, 6-2 en 11-9.

Bekijk hier alle uitslagen van de Amjoy Cup in Bergeijk.