tenniskids blauw wintertennis

Blog Sophie: Winterslaap?

Gelukkig worden de dagen alweer een heel klein beetje langer, maar om eerlijk te zijn, ik vind het buiten niet veel soeps. We zitten gewoon nog midden in de winter. En ik houd niet zo van de winter. Want het is buiten bijna iedere dag koud, donker, winderig en nat. En even spontaan een balletje slaan op de tennisclub is er ook niet bij want het regent dus meestal. Kortom, allemaal ingrediënten om flink van uit je humeur te raken! Herken je dit een beetje?

Aan de andere kant, alleen maar klagen over de winter is ook niet eerlijk want er zit ook een mooie kant aan dit seizoen. Zo is het namelijk een perfecte tijd om eens lekker in je holletje te kruipen en uit te rusten. En eens terug te blikken op de maanden die voorbij zijn. En te mijmeren over de leuke dingen die je in het voorjaar allemaal gaat doen. Misschien wel competitie spelen?  

Oké, heel veel spelen zit er misschien voor jou de komende weken nog niet in. Best moeilijk als je verliefd bent op tennis. Maar om je toch een beetje blij te maken heb ik hieronder een aantal hele leuke (tennis)activiteiten voor je op een rijtje gezet. Die kun je gaan doen totdat de voorjaarszon weer gaat schijnen. Hier komen ze!

  • Je kunt natuurlijk altijd een balletje slaan tegen de muur. Bekijk voor een beetje extra inspiratie onze leuke Muurmasters video's op tennis.nl/muurmasters.
  • Gewoon buiten op straat een beetje pielen met een racket en een bal kan natuurlijk ook! Een potje minitennis in de parkeervakken bijvoorbeeld? Welke leuke spelletjes kun je nog meer bedenken?
  • Of huur tóch eens een baan in de hal en ga vrij spelen met je ouders of tennismaatjes.
  • Ga op TV het eerste Grand Slam van het jaar volgen (de eerste week zit er net op!): de Australian Open (16 januari - 29 januari). Daar strijden de beste spelers en speelsters van de wereld tegen elkaar. Mega cool!
  • Toptennis op Nederlandse bodem: Davis Cup Team NL - Slowakije, 4 en 5 februari in het Martiniplaze te Groningen. Ga je onze Nederlandse spelers aanmoedigen? 
  • Nog meer internationaal toptennis, ook heel vet: het ABN AMRO Open in Rotterdam (11 februari - 19 februari). Je kunt er niet alleen live de wereld top bewonderen, maar er zijn ook allemaal andere leuke activiteiten te doen. 
  • Organiseert jouw tennisvereniging misschien een leuke activiteit? Informeer er eens naar!

Zo, genoeg voor nu. Ik hoop dat er iets leuks voor je tussen zit. Tot de volgende blog!

Sophie

 

Sophie Asberg