tenniskids oranje menzis plezier

Nieuw in Tenniskids Oranje competitie: op tijd spelen

Vanaf de Tenniskids Najaarscompetitie wordt er in de Oranje competitie op tijd gespeeld. De KNLTB kiest voor deze verbetering om jeugdspelers in Oranje meer wedstrijden te kunnen laten spelen tijdens een competitiedag. Door veel wedstrijden te spelen worden jeugdspelers steeds beter én krijgen ze meer plezier in de competitie en de sport.

Jeugdspelers (en hun ouders), verenigingen en leraren geven aan dat spelers op een competitiedag meer partijen willen spelen. Ook is er behoefte aan meer variatie. Daarom is er afgelopen winter en tijdens de Tenniskids Zomercompetitie getest met het spelen op tijd. En met succes, het spelen op tijd werd positief ervaren door zowel spelers als verenigingen. Kinderen bleken daadwerkelijk meer wedstrijden te spelen en er was minder wachttijd. Daarnaast zijn de wedstrijden beter te plannen, waardoor er ook beter op niveau kan worden ingedeeld.

Wat houdt het in?

Het speelformat van de Oranje competitie ziet er nu als volgt uit:

  • Enkel- en dubbelwedstrijdjes duren 15 tot 20 minuten
  • Er wordt gespeeld volgens de 'normale' telling van Oranje. Als er binnen de tijd 4 games behaald zijn wordt er doorgeteld. Als de speeltijd voorbij is en de stand gelijk is, wordt er nog één punt gespeeld.

Het spelen op tijd geldt alleen voor de Oranje competitie.

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Gezelligheid, nieuwe vrienden maken en nog beter leren tennissen, dat is competitie spelen! Of je pas net begonnen bent met tennissen of al langer speelt, iedereen kan meedoen. En helemaal leuk aan competitie spelen is dat je niet alleen speelt, maar in een team. Kortom, tennis is leuker als je wedstrijden speelt!