Fotoshoot groen 68

Blog Sophie: Wedstrijdtas

Nu de Najaarscompetitie weer gaat beginnen en jij weer flink aan de bak gaat met het spelen van wedstrijden, is dit een leuk onderwerp om eens over te schrijven: jouw wedstrijdvoorbereiding. Want heb jij wel eens bedacht wanneer jouw wedstrijd eigenlijk begint? Op de tennisbaan? Nee hoor, je wedstrijd begint thuis! Niet letterlijk natuurlijk, maar thuis begin je met de voorbereiding van je partij. De voorbereiding is ook een stukje van de wedstrijd. En erg belangrijk. Soms is het zelfs bepalend voor winst of verlies! Ik zal je daarover een kort verhaaltje vertellen. Het gaat over mezelf.  

Onderbroek

Toen ik zo oud was als jij, is mij een keer iets heel stoms overkomen. Nou ja, overkomen? Ik had het kunnen voorkómen, als ik me goed had voorbereid. Lang geleden speelde ik eens een wedstrijd in de hal. Ik deed mee aan de Nationale Jeugdkampioenschappen. Best belangrijk dus! Na de eerste paar games kreeg ik het behoorlijk warm en ik besloot mijn tennisrokje aan te doen. Maar weet je wat ik merkte toen we verder speelden? Dat mijn onderbroek afzakte! Niet erg fijn dus en niet cool. Gelukkig zakte mijn broekje niet tot op mijn enkels, maar wel genoeg om er steeds mee bezig te zijn. En weet je wat ik eraan deed? Helemaal niets! Ik speelde gewoon door. En ik bleef die slappe broek maar omhoogtrekken. Intussen was ik totaal afgeleid. Ik sloeg geen bal en de wedstrijd was snel voorbij. Met dikke cijfers ging ik eraf. Nu denk je misschien: waarom heb je niet weer je trainingsbroek aangetrokken? Tja, het was gewoon niet bij me opgekomen. Of je vraagt je misschien af waarom ik geen andere onderbroek ging aantrekken. Ik geloof niet eens dat ik die bij me had. Ik was dus niet goed voorbereid. En het gevolg was dat ik mijn potje verloor.

Tennistas

Wat is nu mijn boodschap voor jou? Als je een wedstrijd serieus wilt spelen, zorg je dat je materiaal en je andere spullen in orde zijn. Van je onderbroek tot en met je tennisracket. En dat regel je thuis. Wat moet je nu in je tennistas stoppen? Dat bepaal je natuurlijk zelf, maar dit zijn alvast wat tips:

  • Voldoende droge en lekker zittende kleren (ik hoef je niet uit te leggen waarom -:))
  • Extra onderbroeken (want je weet maar nooit…!)
  • Een reserveracket voor het geval er een snaar kapot gaat
  • Pleisters/tape
  • Pet met klep (voor als het zonnetje schijnt)
  • Bananen voor tijdens de wedstrijd
  • Voldoende gezonde boterhammen en fruit voor tussen de wedstrijden door
  • Haarspeldjes en -elastiekjes
  • Toiletspullen voor als je een douche wilt nemen

Wat zou jij nog meer in je tennistas stoppen? Succes en veel plezier met je wedstrijden!

Sophie Asberg