HK190729 425

Van den Broek en Forger veroveren titels In-Doorn, Put wint in Rotterdam

Isis Louise van den Broek en Abel Forger zorgden voor mooie Nederlandse toernooizeges op de ITF Juniors In-Doorn en op het Tennis Europe-toernooi in Rotterdam veroverde Stan Put de titel bij de jongens tot en met twaalf jaar.

Het was een mooie week voor de Bogtstra & Kempers tennis academy, met drie spelers van de tennisschool die aan mochten treden in een enkelspelfinale op de 'thuisbanen' in Tenniscenter Heuvelrug. Sarah van Emst haalde voor het eerst op een ITF Juniors Grade 3-toernooi de finale, maar moest daarin diep buigen voor Van den Broek. Het duel tussen de trainingsmaatjes in Doorn werd met 6-1, 6-0 een prooi voor de pas zestienjarige Van den Broek, die alleen in de halve finales tegen Britt du Pree (15) een set afstond.

Van den Broek trok in Doorn de stijgende lijn van haar sterke tennisjaar door. Dankzij een toernooizege op een ITF J3 en een finaleplaats op een ITF J2 was ze voor dit toernooi al gestegen van 173 naar 85 op de juniorenwereldranglijst, voor spelers tot en met achttien jaar.

De eveneens zestienjarige Forger, trainend bij de BK tennis academy, pakte zijn eerste titel op een J3-toernooi. Vorig jaar veroverde hij vier titels, op J4- en J5-toernooien. In Doorn moest Forger er hard voor werken. Hij speelde alleen maar driesetters op weg naar de finale, zoals tegen Luka Novakovic en Noah Gabriel in respectievelijk de kwart- en halve finales, maar daarin won Forger de beslissende set telkens overtuigend. In de finale tegen Theo Papamalamis uit Frankrijk klaarde hij de klus in twee sets: 6-4, 6-3.

Verrassende winnaars dubbelspel

De titel in het jongensdubbelspel werd een prooi voor Lars Temming en Jay Wagenaar. Zij zorgden in de halve finales voor een verrassing door het favoriete duo Daniel Verbeek/Abel Forger te verslaan met 2-6, 6-4, 11-9 en waren in de finale met 6-3, 6-1 te sterk voor Daan Meijer en Mees Rottgering.

Joy de Zeeuw (15) en Loes Ebeling Koning (16) floreerden in het meisjesdubbelspel na overwinningen op Marenthe Sybesma/Sarah van Emst (2-6, 6-4, 10-6) in de halve eindstrijd en Benthe de Bresser en Charlotte Zonneveld in de finale. Daarin stonden De Zeeuw en Koning slechts twee games af: 6-2, 6-0.

Klik hier voor alle uitslagen van het ITF Juniors Grade 3-toernooi in Doorn. 

Titel voor Stan Put in Rotterdam

Op de FOCUS tennis academy open 2022 in Rotterdam won Stan Put in de finale bij de jongens tot en met twaalf jaar (TE2) van Erikas Maskolaitis. De nummer één op de nationale ranglijst tot en met twaalf jaar knokte zich tegen zijn leeftijdsgenoot uit Litouwen knap terug na het verlies van de openingsset en sleepte de partij uit het vuur: 2-6, 7-6 (3), 10-2. Samen grepen Stan en Erikas net naast de titel in het dubbelspel.

In de Victoriahal won de Belgische Farah Janssen de titel bij de meisjes -12 jaar door in de finale af te rekenen met de Nederlandse Emma Sanchez: 6-2, 6-3.

In de leeftijdsklasse tot en met veertien jaar (TE3) was er een dubbelslag voor Ferdinand Livet Novkirichka uit Frankrijk bij de jongens en Ksenia Efremova bij de meisjes. De Russische Efremova (geboren in 2009 en trainend bij de Mouratoglou Tennis Academy in Frankrijk) wordt beschouwd als één van de grootste tennistalenten wereldwijd. Ze gaf Fleur de Bresser geen kans in de finale: 6-0, 6-0. Novkirichka klopte de Brit Mark Seban in de finale met 6-1, 6-3.

Klik hier voor alle uitslagen van het Tennis Europe-toernooi in Rotterdam.