Oranje pet racket dunlop

Blog van Sophie: Racketgek

Hee Tennisplayer!

In mijn blogs schrijf ik vaak over tennisgekken. Maar weet je, sommige mensen zijn niet alleen tennisgek maar ook ‘racketgek’. Ik heb zo’n vriend. Hij is echt racketgek (en ook tennisgek) oftewel: verslingerd aan coole tennisrackets. Zoals anderen altijd op zoek zijn naar de nieuwste Smartphone, is hij altijd op zoek naar het nieuwste en fijnste tennisracket. Ongeveer ieder half jaar, ik maak geen grapje, komt hij wel weer met een nieuw model aanzetten en dan zegt hij: ‘Ik heb nu ècht zo’n fijn racket ontdekt!’ Ik moet dan altijd lachen, want inmiddels weet ik dat hij me over een tijdje toch weer een ander racket laat zien dat nóg vetter en nóg beter is.     

Zelf ben ik geen racketgek. Maar ik snap wel dat je het kunt worden. Want het tennisracket is in het tennisspel natuurlijk heel belangrijk. Zonder racket geen tennis. En als je dan met een fijn racket speelt is dat tof. Of laat ik het anders zeggen. Het eigenlijk heel belangrijk wat voor materiaal je in je handen hebt en dat merk je vooral als je een betere speler wordt. Maar voor iedereen geldt sowieso dat je een racket moet vinden dat bij je past. Bij je niveau, speltype en bij je lichaam. Als dat is gelukt heb je weer meer plezier als je staat te spelen en gaan ook je prestaties vooruit.

Als je al veel tennist en ook wedstrijden speelt, is het handig als je één of zelfs twee reserverackets bij je hebt zodat je kunt doorspelen als je je bespanning stuk slaat. Wist je dat professionele spelers en speelsters wel een stuk of zeven rackets bij zich hebben als ze een wedstrijd spelen?

Hoe weet je nu wat een geschikt racket is voor jou? Daar kan de verkoper in de winkel je goed bij helpen. Laatst ging ik naar TennisDirect, een grote tennisshop, om daar eens met een adviseur te praten, Mick, zelf tennisgek maar niet per sé racketgek. Hoeveel rackets verkoop je ongeveer in één week? “Oei, moeilijke vraag, dat zou ik zo één, twee, drie niet kunnen zeggen. De verkoop van rackets hangt erg samen met bijvoorbeeld het seizoen of met de competitie. In de competitietijd verkopen we zeker meer rackets. Maar hoeveel precies weet ik dus niet.” Zie je in de winkel regelmatig dezelfde mensen? “Jazeker, je ziet heel regelmatig dezelfde mensen die komen snuffelen naar nóg iets beters of mooiers.”

Zo, krijg je nu je deze blog hebt gelezen ook zin om naar een nieuw racket te snuffelen? Ik ben benieuwd! Tot de volgende blog!

Sophie Asberg