Muurmastersshoot Amsterdam Tennisclubelzenhagen 61

Muurtje

Hee Tennisplayer! Als je verliefd bent op tennissen, weet je wie dan je beste vriend is? De tennismuur! ‘Hoezo?’ Denk je nu misschien. Nou, ik zal je vertellen waarom. Het muurtje is je beste vriend omdat het er namelijk altijd en overal is! En je snapt, dat is natuurlijk tof als je verslaafd bent aan tennissen. Je kunt altijd spelen als je zin hebt. Wachten op je vader, moeder, broertje, zusje of tennismaatje totdat zij willen spelen hoeft niet, want je hebt de muur. Fijn, toch?   

Toen ik zo oud was als jij heb ik ook héél veel tegen de muur getennist. Op de tennisclub - iedere tennisvereniging heeft wel een muurtje - maar ook gewoon heel vaak tegen de muur van de flat waarin ik woonde. Dan speelde ik super veel rally’s en probeerde ik steeds mijn record te verbreken. Ondertussen raakte ik méér en méér verslaafd aan tennissen en, nog leuker, ik werd steeds beter.  Dat merkte ik in de les en natuurlijk als ik wedstrijden speelde. Als je goed om je heen kijkt, zie je overal perfecte muurtjes om tegen te slaan. Laatst ontdekte ik zelf nog een hele toffe muur: de muur van het Olympisch Stadion in Amsterdam. 

Fijn

Wat maakt een muurtje nu zo fijn? Ik zal de voordelen nog eens voor je op een rijtje zetten (en misschien kun jij er zelf ook een paar verzinnen?):   

  • Een tennismuur is dus altijd wel ergens te vinden, sowieso op de tennisvereniging en anders gewoon bij je in de buurt, op straat.
  • Tegen het muurtje leer je beter tennissen, want je kunt er goed oefenen wat je in de les hebt geleerd.
  • De muur speelt áltijd terug!
  • Een muurtje heeft áltijd zin.
  • Het muurtje is áltijd eerlijk.
  • Tegen de muur kun je allerlei leuke spelletjes doen. Vraag je tennisleraar of -lerares om een paar tips.

Tip   

Ben je al een meer gevorderde Tennisplayer en wil je later misschien heel goed worden? Dan heb ik hier voor jou een hele simpele tip. Sla regelmatig een kwartier tot een half uur tegen de muur. De allergrootsten, de wereldsterren, doen dat ook! Speel bijvoorbeeld nog even na je les. Zo kun je samen met de muur nog een beetje oefenen wat je zojuist in de training hebt geleerd. Ik weet zeker dat je hier enorm van vooruit gaat. En het is ook gewoon leuk.      

Tot de volgende blog!

Sophie

Sophie Asberg