Foto Blog Tesse

Blog Sophie: In gesprek met 'Tennisgekke' Tesse

Bijna iedere dag tennissen veel? Niet als je het vraagt aan Tesse Antonis (12 jaar) uit Amsterdam. Zij staat wel zes keer per week op de baan om te spelen. Inmiddels is Tesse al best goed. Van haar geboortejaar 2008 is ze nummer zeven van Nederland en in de leeftijdscategorie tot en met twaalf is ze nummer tien. Is Tesse verliefd op tennis? ‘Ik vind tennissen gewoon heel erg leuk.’ Lacht ze. ‘Ik weet niet precies waarom. Misschien omdat ik het vaak doe en ook met kinderen train die ik heel aardig vind. Sowieso houd ik van sporten met een bal. Ik vind tennis leuker dan hockey. Dat heb ik ook gedaan. Tennis kun je namelijk veel vaker doen. Bij hockey heb je maar twee keer in de week training en één keer een wedstrijd.’

Dat klinkt best wel een beetje verliefd…Ik zag je een keer een hele lange spannende wedstrijd spelen en wat me opviel was dat je heel relaxed over de baan liep. Je had er echt plezier in! ‘Ja ik houd van spannende wedstrijden, die vind ik het leukst. Als je heel dik aan het winnen bent is dat óók wel leuk, want dan kun je heel goed dingen uitproberen op de baan, maar ik heb liever een tegenstander die even sterk is, dan is het spannender. Eigenlijk vind ik hoe spannender, hoe leuker!’

Jij houdt dus erg van het spelen van wedstrijden. Ken jij kinderen die daar juist niet van houden? ‘Nee, die ken ik eigenlijk niet.’

Vertel eens, wat zijn jouw mooiste overwinningen? Welke wedstrijd kan je je nog goed herinneren? ‘Toen ik de finale van de District Jeugd Kampioenschappen speelde. Eerst stond ik heel dik achter maar uiteindelijk won ik toch de derde set in een super tie-break met 13 -11. Toen mocht ik door naar een andere belangrijke wedstrijd. Daar was ik heel blij om.’

Wauw! Dat was dus een heel gevecht! En als je aan de toekomst denkt, heb je dan een droom? ‘Ja, om gewoon heel goed te worden. Ik zou wel Grand Slams willen spelen.’

Tof! Dat zijn de belangrijkste en zwaarste toernooien van de wereld: Wimbledon (Engeland), de US Open (Amerika), Roland Garros (Frankrijk) en de Australian Open (Australië). Je wilt dus ècht professional worden? ‘Ja! Heel veel kinderen uit mijn groep willen dat, bijna iedereen.’ 

Foto: Marleen Fouchier 

Zo’n tennisgek als jij heeft vast wel een paar favoriete spelers…? ‘Ja, Kiki Bertens en Roger Federer. Kiki vind ik denk ik vooral leuk omdat ze Nederlands is en ze is gewoon goed. En Federer is heel leuk èn aardig. Hij is nooit boos op de baan!’

Mooi! Tot slot, als je andere kinderen enthousiast zou moeten maken voor tennis, wat zou je ze dan vertellen? ‘Dat het heel leuk is! Veel kinderen denken ook dat tennis een sport is die je in je eentje doet en daarom vinden ze het niet leuk. Maar dat klopt niet. Waar ik tennis doen we bijvoorbeeld heel veel teamspelletjes en dan heb je wel een teamgevoel. En als je competitie speelt, doe je dat ook in een team.’

Tennis is dus volgens jou helemaal niet zo ‘allenig’? ‘Nee, helemaal niet!’   

Zo, Tennisplayer! Tesse zegt het: tennis is juist een hele gezellige sport waarbij je veel met je tennismaatjes samen doet. En dat ben ik helemaal met haar eens. Wat vond je verder van ons gesprek? Heb je misschien zin gekregen om óók heel goed te worden? Of om nóg meer te gaan spelen? Ik hoop het! Volgende keer een leuk blog over Grand Slams.

Tot dan! Sophie    

Sophie Asberg

Blogger voor KNLTB