KNLTB Digitale Teamopstelling

Nieuw tijdens de competitie: digitale teamopstelling

Het papieren wedstrijdformulier dat tijdens de KNLTB competities wordt gebruikt is verleden tijd. Want naast het uitslagenformulier is nu ook het formulier voor de teamopstelling volledig gedigitaliseerd. Met ingang van de KNLTB Competitie 2020 kan voor aanvang van een competitiewedstrijd de teamopstelling direct online worden ingevoerd op MijnKNLTB of via de KNLTB ClubApp. Een mooie innovatie!  

Waarom een digitale teamopstelling?

Voorheen wisselden competitieteams de opstellingen uit via de traditionele papieren scheurstrookjes. Deze manier van teamuitwisseling is niet ideaal meer, vanwege duurzaamheid, kostenbesparing en het ontbreken van speelsterktes op de meerjaren ledenpas, waardoor spelers sowieso MijnKNLTB moeten raadplegen. 
 
Sinds vorig jaar dienen aanvoerders en/of uitslagengedelegeerden de uitslagen al direct na afloop van een wedstrijd digitaal in te voeren op MijnKNLTB. Een logisch vervolg hierop is de digitalisering van de teamopstelling voor aanvang van een competitiewedstrijd. Zowel de teamopstelling als de uitslagen kunnen op iedere speeldag gelijk via een mobiele telefoon, tablet of een computer (in het clubhuis) worden ingevoerd via MijnKNLTB. 

Hoe werkt de digitale teamopstelling?

Net als voorheen bepalen teams zelf, op basis van afnemende speelsterkte, de opstelling aan het begin van een speeldag. Beide teams geven vervolgens de eigen opstelling door in de wedstrijd op MijnKNLTB. De aanvoerder kan dit doen, maar wanneer een aanvoerder die speeldag niet aanwezig is kan ook iedere speler gekoppeld aan het team deze teamopstelling invoeren. Zodra beide teams de teamopstelling definitief hebben bevestigd, worden de namen van de spelers overgenomen in het uitslagenformulier en zichtbaar voor iedereen. 
 
In onderstaande video zie je hoe het invoeren van de digitale teamopstelling werkt. De speelsterktes van alle spelers worden getoond en automatisch gerangschikt op basis van speelsterkte (eerst enkel, dan dubbel). Vanzelfsprekend kunnen dames niet worden opgesteld in herenpartijen en vice versa. De optie 'Geen speler beschikbaar' is bedoeld voor walk-overs of wanneer teams niet voltallig komen opdagen. 

Gedurende een speeldag kunnen uitslagen tussentijds worden ingevoerd. Dit maakt een competitiedag extra spannend! Want wat is de opstelling en tussenstand bij de concurrenten? En hoe staan andere teams in jouw poule ervoor? Uitslagen kunnen enkel worden ingevoerd door een aanvoerder of uitslagengedelegeerde. Tijdens de speeldag kan het voorkomen dat een opgestelde speler geblesseerd raakt en er voor een tweede wedstrijd iemand anders moet worden opgesteld. Deze wijzigingen kunnen niet meer worden doorgevoerd in de digitale teamopstelling, omdat die al is bevestigd. Dit kan nog wel worden aangepast bij het invoeren van de uitslagen. 

Vanaf wanneer kan ik de digitale teamopstelling vinden op MijnKNLTB?

De digitale teamopstelling wordt in de week voor de start van de competitie geactiveerd op MijnKNLTBHeb je vragen over de digitale teamopstelling, bekijk dan de veelgestelde vragen.