Pickleball net en speler

Uitrusting

Pickleball is een sport die makkelijk te spelen is en waar iedereen meteen plezier aan beleeft. Ga je voor het eerst pickleballen denk dan aan de volgende zaken:

  • Racket of paddle
  • Ballen, net en tas
  • Sportkleding en schoenen
  • Een waterfles en een handdoek

JOOLA is de officiële partner van KNLTB Pickleball voor alle pickleball materialen.

 

Pickleball racket of paddle

Een pickleball racket lijkt op een vergroot tafeltennisbatje, maar is over het algemeen groter. Het is meestal gemaakt van lichtgewicht materialen zoals hout, schuim, een polymeer kern in de vorm van een honingraat, carbon of grafiet toplaag. Kies een racket dat past bij je speelstijl en vaardigheidsniveau op joolapickleball.nl.

Pickleball ballen

Pickleball ballen lijken op verkleinde tennisballen, maar zijn iets steviger. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder binnen- en buitengebruik. Zorg ervoor dat je ballen hebt die geschikt zijn voor de speellocatie. De JOOLA Primo ballen zijn geschikt voor buiten gebruik en kunnen ook binnen worden gebruikt. Ze zijn doorgaans wat sneller dan de traditionele bal die puur voor indoor doeleinden wordt gebruikt.

Pickleball net

Een pickleball net is kleiner dan een tennisnet en is verkrijgbaar als eenvoudig in een tas te vervoeren net dat je op locatie eenvoudig in elkaar kunt zetten. Ook zijn er vaste netposten, zoals bij tennis verkrijgbaar. De hoogte in het midden van het net is 91,44 cm en heeft een aanbevolen lengte van 670 centimeter zodat het net aan beide zijden iets buiten de baan valt.

Pickleball tas

Een speciale pickleball tas kan handig zijn om al je uitrusting georganiseerd te houden en gemakkelijk mee te nemen naar de speellocatie.

Sportkleding en schoeisel

Comfortabele sportkleding en sportschoenen met goede grip zijn essentieel om vrij te kunnen bewegen op het pickleball speelveld. Kies voor schoenen die stabiliteit en comfort bieden en je helpen vrij te bewegen zonder uit te glijden. Voor buiten zijn de meeste tennisschoenen voor hardcourt geschikt en voor binnen kan een indoorschoen voor badminton, volleybal of tafeltennis goed kunnen.

Waterfles

Hydratatie is van vitaal belang tijdens het sporten. Zorg ervoor dat je voldoende water bij de hand hebt om te kunnen drinken tussen de wedstrijden door.

Handdoek

De meeste onder ons worden snel genoeg zo fanatiek, dat er ook gezweet wordt tijdens het spelen, een handdoek is dan wel zo prettig.

Eventuele bescherming

Afhankelijk van je behoeften en comfort, kun je overwegen om beschermende kleding (compressiekousen etc.) te dragen om blessures te voorkomen. Buiten in de zon zijn een zonnebrand crème met UV bescherming en een cap geen overbodige luxe.

Onthoud dat je niet per se alle geavanceerde uitrusting nodig hebt als je net begint met pickleball. Let op dat je sportschoenen draagt die voldoende steun geven. Vaak kun je op locatie zelfs al paddles lenen of huren als je de sport gewoon eens wil proberen.

Vervolgens raden wij je aan om te starten met een eigen paddle en indien nodig een set met ballen en vul dan geleidelijk je eigen set aan pickleball-artikelen aan naarmate je meer ervaring opdoet. Veel plezier met het ontdekken van deze leuke en dynamische sport!