Lamens

Strijd om nationale titels barst los in Amstelveen

Het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen is vanaf 9 december het strijdtoneel van het NK Tennis. Wie volgt Botic van de Zandschulp op? En gaat Suzan Lamens haar derde titel op rij winnen? Vragen die na de finaledag op 17 december zijn beantwoord.

Jesper de Jong en Gijs Brouwer zijn de hoogstgeplaatste spelers in het mannenenkelspel. De nummer drie en vier van Nederland worden onder andere uitgedaagd door Guy den Ouden en Quin Verstegen. Zij zijn respectievelijk de nummer zes en zeven van de nationale ranglijst. Jeugdig talent is ook aanwezig in de persoon van de 16-jarige Mees Röttgering en de 19-jarige Daniel Verbeek.

Tweevoudig winnares Lamens gaat proberen een hattrick te scoren. Finaliste van vorig jaar Bibiane Schoofs is ook van de partij. Jasmijn Gimbrere is het tweede reekshoofd. De jeugd wordt vertegenwoordigd door de 17-jarige Isis van den Broek en haar leeftijdsgenoten Dilara Okur en Joy de Zeeuw.

Het rolstoeltoernooi heeft met zesvoudig winnares Diede de Groot en Aniek van Koot twee wereldtoppers in het schema staan. De jonge Lizzy de Greef is als derde geplaatst in het vrouwenenkelspel.

Bij de mannen voert Ruben Spaargaren het schema aan. De titelhouder ziet achtvoudig kampioen Maikel Scheffers en voormalig winnaar Tom Egberink als grootste kapers op de kust.

Klik hier voor meer informatie, uitslagen en planning.

Live kijken 
Van maandag tot en met donderdag zijn de wedstrijden gratis toegankelijk voor publiek. Voor vrijdag, zaterdag en zondag kun je hier tickets kopen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben op vrijdag gratis toegang (zaterdag/zondag €5,-), maar hebben wel een toegangsticket nodig (te verkrijgen via ticketshop). 

Het kwalificatietoernooi is op zaterdag 9 en zondag 10 december. Het hoofdtoernooi start op maandag 11 december. De finales van het dubbelspel (en enkelspel rolstoeltennis) worden gespeeld op zaterdag 16 december. De finales van het enkelspel zijn op zondag 17 december.

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 december zijn de wedstrijden  live te volgen via een livestream op toptennis.tennis.nl. De finales op zondag 17 december worden ook uitgezonden door ZiggoSport.