Liselot Prechtel (goud ITF WK 2022)-creditFredMullane

Prechtel opnieuw Europees kampioen Masters

Liselot Prechtel is voor het derde jaar op rij Europees kampioen geworden in de leeftijdsklasse 60+. Jacob Panman en Karen Peeters keerden met een finaleplaats in het gemengd dubbelspel 65+ terug uit het Kroatische Veli Losinj.

Bijna 250 spelers uit circa 35 landen, in de leeftijdklassen 30+ tot en met 80+, kwamen de afgelopen week in actie op de Ljubicic Tennis Academy. De tennisclub van Ivan Ljubicic, de voormalig nummer drie van de wereld en daarna onder meer coach van Roger Federer, was voor het derde jaar op rij gastheer van de EK Masters.

Al die jaren was de damesenkelspeltitel in de 60+ voor onze Prechtel, al jaren een vaste klant in de top van het mondiale Masters-tennis. Ze is de huidige nummer 1 van de wereld (gedeeld met twee andere spelers) en won haar zesde Europese titel in het enkelspel. In 2016 deed ze dat in de 50+, in 2017 en 2020 in de 55+ en nu voor het derde jaar op rij in de 60+.

In de finale van het damesenkelspel won Prechtel dit jaar van Laura De Vittori, opvallend genoeg een 'rematch' van de finale in 2017, toen Prechtel de Italiaanse ook klopte. Nu gaf De Vittori op bij een stand van 2-6, 6-1, 4-0 in het voordeel van onze landgenote.

Walk-over 

Prechtel haalde ook nog de finale in het gemengd dubbelspel 60+. Omdat haar Griekse partner Konstantinos Effraimoglou geblesseerd was geraakt in de kwartfinales van het herenenkelspel kreeg het Franse koppel Danielle Meunier/Marc Renoult een 'walk-over' in die finale.

De Fransen waren met een sterke afvaardiging naar Kroatië afgereisd. Naast Marc Renoult waren bijvoorbeeld ook Serge Gresy en broer Bruno van de partij, maar Bruno moest de broederstrijd in de halve finales van het herenenkelspel 70+ staken. Marc, vier jaar jonger dan Bruno, stond op dat moment met 7-6, 3-0 voor. Een dag later pakte hij zoals verwacht de titel.

Finaleplaats 

Jacob Panman en Karen Peeters kwamen net tekort voor de hoofdprijs in het gemengd dubbelspel 65+, maar stonden in de finale dan ook tegenover een ijzersterk Duits/Brits duo, te weten Sabine Schmitz/Martin Cornish. Schmitz (68) en Cornish (69) zijn al oudjes in deze leeftijdscategorie maar wel spelers van wereldformaat. Het werd 7-6 (1), 6-2.

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de European Masters Championships.