Johan noor high

5 tips om je voor te bereiden op het nieuwe tennisjaar

Met het begin van het nieuwe jaar in zicht, is het tijd om onze tennisrackets op te pakken en ons voor te bereiden op een nieuw en opwindend jaar op de baan. Of je nu een doorgewinterde speler bent of net begint, een goede voorbereiding kan het fundament leggen voor een succesvol tennisjaar. Hier zijn enkele tips om je te helpen goed van start te gaan in het nieuwe tennisjaar, zodat je weer vol energie de baan op gaat.

1. Reflecteer op het afgelopen jaar
Neem even de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat waren je hoogte- en dieptepunten? Welke aspecten van je spel wil je verbeteren? Door te reflecteren kun je doelen stellen die zijn afgestemd op je persoonlijke groei en tennisambities.

2. Stel nieuwe doelen
Het stellen van doelen voor jezelf is een krachtige manier om motivatie te herontdekken. Of het nu gaat om het verbeteren van je service, het verfijnen van je backhand of het vergroten van je uithoudingsvermogen, het definiƫren van specifieke doelen geeft je een duidelijk richtpunt. Zorg ervoor dat je doelen uitdagend maar haalbaar zijn, zodat je een gevoel van voldoening ervaart wanneer je ze bereikt.

3. Plan je tennisagenda
Neem een kijkje in de tennisagenda voor het komende jaar en plan vooruit. Markeer leuke toernooien, competities en evenementen waar je aan wil deelnemen. Een goed doordachte planning stelt je in staat je tijd en energie efficiƫnt te beheren en daarnaast weet je dan ook goed wanneer je in topconditie moet zijn.

4. Upgrade je tennisuitrusting
Begin het nieuwe jaar met frisse uitrusting. Controleer of je racket, tennisschoenen en kleding nog in goede kwaliteit zijn, en vervang ze indien nodig zodat je helemaal fris aan het nieuwe tennisseizoen kan beginnen. Een goede uitrusting draagt niet alleen bij aan je comfort op de baan, maar kan ook je zelfvertrouwen vergroten en het plezier in tennissen vergroten.

5. Kijken naar toptennis
Niet alleen voor jou betekent de jaarwisseling het begin van een frisse start. Ook de toptennissers gaan weer beginnen aan een nieuw tennisseizoen. En dit nieuwe tennisseizoen wordt afgetrapt met de eerste Grand Slam van het jaar: de Australian Open. Kijken naar deze toptenniss(t)ers kan ervoor zorgen dat je zelf nog meer zin krijgt om ook de baan op te gaan. De Australian Open wordt gespeeld tussen 14 en 28 januari 2024.