Y4A0798

Blog Sophie: Terugblik op je tenniswedstrijd

Dit is waar het in tennis natuurlijk allemaal om draait en het is bovendien het állerleukste: het spelen van wedstrijden. En het is helemaal vet als je er veel wint, maar - het klinkt gek - dat is niet het belangrijkste. Het is vooral belangrijk dat jij iedere wedstrijd zo goed mogelijk speelt en dat jij je ontwikkelt in het spelen van wedstrijden. Maar hoe doe je dat?

Heel simpel: door er veel te spelen, want op die manier krijg je veel wedstrijdervaring. En wat je daarbij helpt is om je wedstrijden goed te analyseren, dit betekent dat je terugkijkt op hoe je hebt gespeeld. Zo weet je wat je in een volgend potje anders en beter kunt doen. Op die manier zet je stappen vooruit!

Een wedstrijd analyseren is niet supermakkelijk (maar wel leuk!) dus daarom help ik je daarbij door je hieronder een aantal vragen te stellen waarop jij, nadat je een wedstrijd hebt gespeeld, de antwoorden bedenkt (let op: zowel bij winst als verlies!). Ben je daarmee klaar, dan heb je een mooi plaatje van jouw partij! En als je dit een tijdje volhoudt, doe het bijvoorbeeld bij vijf tot tien wedstrijden, dan zal je zien dat het je langzamerhand steeds beter lukt om zelf, zonder de hulp van dit formulier, op jouw wedstrijden terug te blikken. Belangrijk voor een wedstrijdtennisser zoals jij!

Succes en veel plezier!      

Sophie

 

Sophie Asberg