P1644923

Presteer vanaf het eerste punt optimaal met deze tips voor de warming-up

Binnenkort start het buitenseizoen en de Voorjaarscompetitie weer. Een belangrijke periode voor spelers van jong en oud.

De meteorologische lente is op 1 maart begonnen, maar de temperatuur blijft nog wat achter. De krokussen hebben het vooral in de ochtend zwaar om op te warmen.

Een goede warming-up is altijd belangrijk, maar aan het begin van het buitenseizoen misschien nog wel een beetje extra.

Fysiotherapeut Jesper Put geeft daarom tips voor de ideale warming-up, zodat je vanaf het eerste punt optimaal presteert en de kans op blessures verkleint. Doe er je voordeel mee!

‘Een goede warming-up is van essentieel belang. Het zorgt er namelijk voor dat je je hartslag en ademhaling verhoogt. Maar ook dat je je spieren en pezen opwarmt en je mobieler wordt. Bovendien verbeter je met een goede warming-up ook je hand-oog coördinatie.’

De warming-up wordt door veel tennissers nog wel eens overgeslagen. Het vijf minuten inspelen is echter niet voldoende om het lichaam in de juiste staat te krijgen om optimaal te presteren. Daarom geeft Put drie tips waar een goede warming-up aan moet voldoen.

  1. ‘Tijdens een goede warming-up bouw je de intensiteit langzaam op. Van joggen ga je langzaam over naar sprinten.’
  2. ‘Zorg voor lichte krachtoefeningen voor je benen, romp en armen.’
  3. ‘Maak tennisbewegingen als bijvoorbeeld het droog slaan van je forehand of backhand. Denk ook aan zijwaartse aansluitpassen of kruispassen.’

Met deze tips bereid je je goed voor op de wedstrijd of training. Succes!