overdekt tennishal vrijspelen

Nieuwe Regionale Seniorencompetitie van start

Op initiatief van Senior Tennis Nederland (STN) en in samenwerking met de KNLTB is zondag 7 november een nieuwe Regionale Seniorencompetitie van start gegaan. Initiatiefnemers Annemiek Wissink en Theo Hoek van STN zijn enthousiast en kijken uit naar het eerste pilot competitiejaar voor topseniorentennissers. In de Regionale Seniorencompetitie spelen 6 teams van prestatieve senioren in de leeftijdscategorie van 45 t/m 54 jaar en 5 teams in de categorie 55 t/m 64 jaar.

Met deelnemende teams uit Alkmaar, Amsterdam, Harderwijk, Haarlem/Zandvoort, Leiden, Delft, Den Haag, Utrecht, Den Bosch en West-Brabant zijn vooral het westen en zuiden van het land goed vertegenwoordigd. Individuele aanmeldingen uit de andere delen van het land zijn zoveel mogelijk toegevoegd aan de deelnemende teams. Dit biedt potentie om in de winter van 2022/2023 tot een nog betere landelijke dekking te komen.

Met input van geïnteresseerde topseniorenspelers staat de competitie vanaf dit jaar op de kalender. De KNLTB ondersteunt de samenwerking en helpt om de competitie te faciliteren. Zo heeft Maikel Adriaanse (Competitiemanager) tips gegeven over de competitieopzet en was ook Frits Raijmakers actief betrokken als Bondscoach Senioren. Raijmakers: “Mooi om te zien dat alle inspanningen van iedereen geresulteerd hebben in een Seniorencompetitie; een goede opmaat naar de NKS 35+ indoor 2022”. De poule-indeling, puntentelling, reisafstand, het reserveren van tennishallen en de periode waarin de competitie plaatsvindt zijn onderdeel van evaluatie voor een vervolgeditie in 2022/2023.

Senior Tennis Nederland

STN heeft als voornaamste doel om de deelname van prestatieve senioren aan competities en toernooien te stimuleren. De eerste concrete activiteit van STN is om deze Regionale Seniorencompetitie aan te bieden in een wedstrijdluwe periode. Verder biedt de STN activiteiten aan zoals trainingsdagen ter voorbereiding op het NKS 35+ en de ITF Seniors toernooien. Op deze manier denkt de STN de hogere doelstelling waar te gaan maken om meer prestatieve seniorentennissers actief te krijgen en ook enkelwedstrijden te blijven spelen. Het breedtesportprogramma en de selectie voor de WK’s vinden plaats onder de vlag van de KNLTB.

De activiteiten van STN zijn te volgen via de website: www.seniortennisnederland.info.