Worldtour Fotoshoot 107

Start verkorte Voorjaarscompetitie: Ga goed voorbereid de baan op!

Aankomend weekend is het zover! Dan start de verkorte Voorjaarscompetitie voor de jeugd. Maar liefst 40.000 kinderen staan te trappelen om weer de baan op de gaan en wedstrijdjes te spelen. Doe jij ook mee?

Maandenlang was het, door de coronamaatregelen niet mogelijk om officiële wedstrijden te spelen. Wel kon je een speelafspraak maken met een vriendje of vriendinnetje en kon je meedoen aan interne toernooitjes. Sinds afgelopen zaterdag is het voor de jeugd tot en met 17 jaar weer mogelijk om officiële wedstrijden te spelen tegen andere verenigingen. Daar zijn we blij mee, want wedstrijden spelen maakt tennis echt het allerleukst. Wedstrijden spelen is uitdagend en je wordt telkens beter. Daarnaast is het ook nog eens heel gezellig samen met je vriendjes en vriendinnetjes. 

Nu de competitie komend weekend van start gaat, wil jij natuurlijk weten hoe je je de aankomende dagen nog optimaal kan voorbereiden.

Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Spreek deze week alvast een keer af met je team om te oefenen. Als je elkaar nog niet kent, kan je even kennismaken. Daarnaast is het gewoon hartstikke gezellig om alvast een keer met je vriendjes op de baan te staan en alvast wat punten te spelen.
  • Controleer al je spullen en pak je tennistas alvast in. Passen je schoenen nog goed? Is de bespanning in je racket nog hard genoeg of moet die opnieuw bespannen worden? Heb je genoeg kleding voor allerlei verschillende weertypes. Denk alvast na wat je aankomend weekend mee moet nemen naar je eerste competitiewedstrijd.
  • Competitie spelen is het gevoel van willen winnen en elkaar steunen als er verloren wordt. Teamspirit is dus erg belangrijk. Maak alvast een appgroepje aan met je competitieteam, zodat je samen kan genieten van de voorpret en praktische afspraken kan maken over hoe laat verzamelen etc. Daarnaast is het misschien leuk om met je team te overleggen of jullie teamkleding willen of dat je altijd dezelfde kleur outfit draagt. Dit zorgt ook voor een gevoel van saamhorigheid.
  • Nog wat laatste tips voor je eigen spel? Neem dan deze tennistips van tennisgek Sophie nog even door, zodat je echt de puntjes op de ‘i’ kunt zetten.
  • Ben je toch nog een beetje onzeker? Dat is echt niet erg. Ga dan nog een paar keer een half uurtje tegen het muurtje slaan zodat je je forehand en backhand goed kunt oefenen.

Heb jij alle tips doorlopen? Dan ben je er helemaal klaar voor! Het aftellen kan beginnen…

Wil je graag andere kinderen enthousiast maken om ook met de competitie mee te doen? Deel dan jouw leukste foto’s of filmpjes op instagram en facebook en tag @KNLTBTennis zodat wij jullie berichten kunnen delen.

Wij wensen iedereen ontzettend veel tennisplezier tijdens de verkorte Voorjaarscompetitie.

Onthoud goed: Maak vooral veel lol samen met je teamgenoten, want door plezier te maken ga je beter tennissen!!