MF141018DSC02949

Jouw speelsterkte voor 2021 is bekend!

Het einde van een bijzonder tennisseizoen komt in zicht. Ieder jaar maken we in november de balans op en worden de speelsterktes voor het nieuwe jaar vastgesteld. Heb jij het afgelopen jaar meegedaan aan competities en/of toernooien? Dan ben je natuurlijk nieuwsgierig of de door jou behaalde resultaten hebben bijgedragen aan je speelsterkte voor 2021. 

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hadden het afgelopen jaar veel impact op competities en toernooien. De Voorjaarscompetitie werd verplaatst naar het najaar en ook veel toernooien konden niet doorgaan. Na versoepeling van de maatregelen kon de KNLTB Competitie 2020 in september starten en (gedeeltelijk) worden gespeeld én konden een aantal toernooien worden georganiseerd binnen de 1.5 meter samenleving. Ondanks deze rare tijd kijken we terug op een mooi seizoen, waarin veel tennissers toch wedstrijden hebben kunnen spelen. 

Jouw speelsterkte 

Je kunt jouw nieuwe speelsterkte (enkel & dubbel) terugvinden in jouw spelersprofiel op MijnKNLTB of in jouw ClubApp. Je kan je met deze nieuwe speelsterkte inschrijven voor competities en toernooien in 2021. Volg onderstaande stappen om je speelsterkte te vinden: 

  • Ga naar MijnKNLTB; 
  • Wanneer je bent ingelogd verschijnt er automatisch een lichtblauwe melding die jouw nieuwe speelsterkte per 1 januari 2021 weergeeft; 
  • Wanneer je niet bent ingelogd typ je jouw naam of bondsnummer in de zoekbalk. Klik op je naam en vervolgens verschijnt jouw spelersprofiel met je huidige speelsterkte en je actuele rating. Wanneer je met je muis over je speelsterkte van 2020 beweegt, verschijnt de nieuwe speelsterkte per 1 januari 2021. 

Speelsterktebepaling 

De tennis speelsterkte voor 2021 wordt bepaald op basis van de door jou behaalde resultaten in het afgelopen seizoen. In de procedure speelsterktebepaling 2021 staat uitgelegd hoe de speelsterktes zijn bepaald en welke grenzen zijn gehanteerd. Vragen over jouw nieuwe speelsterkte? Kijk dan hier voor antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Speelsterktewijzigingsverzoek 

Ben je het oneens met jouw speelsterkte en is er een goede reden voor een wijziging? Dan kun je een verzoek indienen om jouw speelsterkte te laten aanpassen. Een goede reden kan bijvoorbeeld zijn dat je een blessure of ziekte (corona) hebt gehad of verkeerd bent ingeschaald door jouw vereniging. Het indienen van een speelsterktewijzigingsverzoek is mogelijk vanaf vandaag tot en met dinsdag 1 december 2020. De verzoeken worden in november en december afgehandeld. Zodra jouw verzoek is behandeld, ontvang je een bericht. 

Padel 

Omdat er in 2020 geen partijen zijn verwerkt voor de rating, voeren we dit jaar ook geen speelsterktebepaling uit voor padel. Padelspelers behouden in 2021 dus de speelsterkte van dit jaar. Wil je meer weten over de speelsterktebepaling voor padel? Klik dan hier.