Tennis Met Kiki 2D

Leestip: Tennis met Kiki

De ATP- en WTA Tour starten in augustus weer op. Dat betekent tot die tijd weinig live tennis op televisie, ongeopende livescore apps en geen wedstrijdverslagen op Toptennis.tennis.nl. Voor de tennisliefhebber plaatsen we daarom elke woensdag een lees- of kijktip.

Tennis met Kiki

‘Ik moest wel even nadenken toen me werd gevraagd of ik een tennisboek wilde maken. Ik zit nog midden in mijn carrière en het leven als tennisprof is druk: veel trainen, veel spelen, héél veel reizen, en dan moet je ook nog veel rusten. En… ik hou er niet zo van om in de belangstelling te staan’, zo schrijft Kiki Bertens in het voorwoord van haar boek Tennis met Kiki.

Gelukkig heeft ze uiteindelijk ja gezegd en heeft ze samen met René van Hattum een heel leesbaar, informatief en duidelijk boek geschreven voor kinderen die al tennissen of die na het lezen van Tennis met Kiki naar de dichtstbijzijnde tennisclub snellen om kennis te maken met de sport.

De opmaak is speels, maar duidelijk. Veel foto’s die de sfeer neerzetten en in de kantlijn regelmatig leuke extra weetjes of antwoorden op vragen van kinderen die via Instagram zijn ingestuurd. Zoals: Hoeveel tennisschoenen gebruik jij? Of Waarom maken tennissers altijd zoveel geluid?

Het 144 pagina’s tellende boek is opgebouwd in vier delen:

Deel 1: Algemeen
– kennismaken met Kiki – prijzen en prestaties – geschiedenis van het tennis in Nederland – waarom tennis zo leuk is

Deel 2: Trainingen
– je uitrusting – de baan en de bal – trainen – de slagen

Deel 3: Wedstrijden
– wedstrijdervaringen – competities – voorbereiden op een wedstrijd – na de wedstrijd

Deel 4: Zo word je prof
– het begin – belangrijke wedstrijden en toernooien – leven uit een koffer – nog meer helden – wist je dat?

Daarnaast staat het boek boordevol infographics, lijstjes en Instagram posts. Een wereldkaart laat zien waar de beste speelster van Nederland vorig jaar is geweest. Bertens speelde in 2019 het indrukwekkende aantal van 81 wedstrijden in 28 toernooien. In 36 weken reisde ze ongeveer 150.000 kilometer en dat is bijna vier keer de aardbol rond. Indrukwekkend.

Indrukwekkend is ook het woord dat past bij dit zeer aan te raden boek. Niet alleen voor tenniskids, maar eigenlijk iedereen die weleens wedstrijden van Bertens op televisie of in het stadion bekijkt. Bovendien steun je als lezer het goede doel. Want de opbrengst van het boek gaat naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur en komt ten goede aan jeugdtennissers uit gezinnen met weinig geld. Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen en jongeren de contributie en/of het lesgeld en de benodigde tennismaterialen.

Titel: Tennis met Kiki
Auteurs: Kiki Bertens en René van Hattum
Uitgever: Karakter Uitgevers BV
Prijs: €16,99
ISBN: 978-90-45218786