MLTC Middelburg avondlicht

MT 200 Middelburg; op zoek naar beste week en naar meer deelnemers

Nog altijd op zoek naar de beste week voor zijn Masters-toernooi en naar meer deelnemers om te kunnen groeien naar een MT400 kijkt Marc Felius vooruit op de vierde editie van het MT200-toernooi bij MLTC Middelburg.

“Het is nu de vierde editie en we zitten voor de vierde keer in een andere week. Vorig jaar dachten we de goede week te hebben gevonden, maar toen moesten we wijken voor het 75-jarig jubileum van de club. Daardoor hadden we maar 23 deelnemers. Dat was zonde. Dit jaar gaat het een stuk beter met de inschrijvingen”, vertelt Felius in aanloop naar het toernooi waarmee hij nog altijd hoopt op een opwaardering van de ITF. Vier jaar geleden begonnen op de onderste trede van de Masters Tour-toernooien, was er al voor de tweede editie een promotie en stiekem hoopte Felius al voor de derde editie op een nieuwe opwaardering, van MT 200 naar MT 400. Dat blijft voorlopig uit.

Aan de condities van het toernooi ligt dat in ieder geval niet. Complimenten kreeg hij al voor de gratis sportfysio/masseur waar veel gebruik van werd gemaakt, voor de racketbespanner ('ATP certified') en voor de kantine ('restaurant-inrichting'). “De referee zegt al twee jaar dat het wel 'een 400' mag worden. Het ziet er allemaal goed uit. Maar om opgewaardeerd te worden moet je schijnbaar een minimum aantal van honderd deelnemers hebben. Daar zitten we nog ver vanaf. Maar we blijven stug doorgaan en hebben zeker nog de ambitie om door te groeien.”

Kijkend naar het deelnemersveld van dit jaar ziet Felius dat er bij de heren veel poules kunnen worden gevormd en dat er in totaal zo'n 35 deelnemers op de lijst staan. “Je kunt je in de eerste dagen van het toernooi nog bij de club inschrijven voor het dubbelspel. Ik denk dat we wel richting de 50 gaan. Je hoopt op meer, maar daar hoeven we niet ontevreden over te zijn.”

Mexicaan in Nederland

Kwalitatief gezien ziet het er goed uit met meerdere WK-gangers en zelfs medaillewinnaars op de deelnemerslijst en bijvoorbeeld een Mexicaan waarvan Felius zich aanvankelijk afvroeg 'gaat die wel komen?' “Maar ik kreeg net een appje van hem dat-ie onderweg is naar Vlissingen. Hij doet dus zeker mee. Hij speelt na Middelburg ook nog in Hoofddorp en Amstelveen. Dat is een MT400 en MT700, dus die kan wel een balletje slaan.”

Beste week

Afhankelijk van het aantal deelnemers, wordt er op dinsdag of woensdag gestart met de MT200 Middelburg, waarvan Felius nog altijd hoopt dat deze in de nabije toekomst een MT400 kan worden. “Het belangrijkste is om het aantal op te krikken. Of deze week de beste is, dat moet blijken. Voor volgend jaar is de tweede week van augustus nog open. Dit jaar kon dat niet omdat ik dan zelf meedoe aan de WK in Lissabon”, aldus Felius, die ook meedoet aan zijn eigen toernooi komende week. Met Bernard Jonkman vormt hij een koppel in het herendubbelspel 35+ en met Caroline de Vries in het gemengd dubbelspel. In 2021 pakten Felius en Jonkman WK-zilver. De Vries werd in 2021 en 2022 wereldkampioen damesdubbelspel 45+.

Uitwijken

Mocht het gaan regenen, dan kan er worden uitgeweken naar het nabij gelegen TC Souburg. “Dat is geen enkel probleem. Maar ik verwacht niet dat we er veel gebruik van gaan maken. De weersvoorspelling ziet er prima uit”, aldus Felius.

Klik hier voor meer informatie en tijdens het toernooi speelschema's en uitslagen.