MT400 2023 TC Venlo

Duitse overmacht en gemoedelijke sfeer in Venlo

Astrid van Oosterhout kijkt terug op een geslaagd MT 400-toernooi in Venlo met mooie wedstrijden en lekker weer. De vier enkelspelfinales op de laatste dag werden volledig bevolkt door Duitse spelers, kenmerkend voor het toernooi in de grensstreek.

Twaalf van de dertien onderdelen in het enkelspel zijn gewonnen door Duitsers. Alleen het herenenkelspel 65+ werd een prooi voor een Brit. Edward Topham won in de finale met 6-4, 6-1 van Patrick Marteijn. De 'heren 65+' was één van de weinige categorieën waarin ook werd gedubbeld. Patrick Marteijn en Ben van der Steen zegevierden in dat onderdeel. Bondscoach Senioren Frits Raijmakers had zich hier ook voor ingeschreven, aan de zijde van Gerie Verkoelen, maar moest na één game in Venlo de strijd staken.

De 'dames 60+' kende ook een dubbelspel. Dat werd gewonnen door Carole de Bruin en de Duitse Susanne Veismann (zie foto onder). De Duitse schreef ook het enkelspel op haar naam. Ze won het duel tegen De Bruin met 6-3, 6-1. De Bruin won zelf met 6-0, 6-4 van Petra van den Akker-Wessels.

Tennisvakantie

Van Oosterhout zag veel oude bekenden terugkeren. Deelnemers komen graag terug op het fraaie tennispark van TC Venlo. “Men is enthousiast over de catering, over het park, de schone kleedkamers. En positief over de wedstrijdleiding”, lacht de toernooidirecteur, die nauwelijks een wanklank hoorde. “Het is altijd wel vervelend als mensen niet op komen dagen. Dat vind ik sneu voor een tegenstander, die misschien wel van ver is gekomen”, aldus Van Oosterhout. Aan de andere kant van de medaille zijn er de deelnemers die het toernooi juist aangrijpen voor een vakantie. “Die stonden de hele week op een camping hier vlakbij en vierden een weekje vakantie. Een andere deelnemer stond met zijn camper op de parkeerplaats. Er waren ook toeschouwers, leden van de club, die lang bleven hangen. Er heerste een fijne, gemoedelijke sfeer.”

Klik hier voor meer over de MT400 Venlo, waaronder alle speelschema's en uitslagen.

Historie

Het was de zesde keer dat het toernooi, in 2016 begonnen bij de Roermondse TC, plaatsvond bij TC Venlo, door oud-toernooidirecteur John Vievermans bestempeld als het mooiste tennispark van Limburg. Het evenement klom al snel in status van 'grade 5' tot 'grade 3', tegenwoordig MT400. Daarvan zijn er nu vier in Nederland, alleen het toernooi in Amstelveen is hoger ingeschaald (MT700). Klik hier voor de kalender in Nederland.

Afbeelding boven: Spelers in actie op het tennispark van TC Venlo.

Afbeelding onder: Susanne Veismann en Carole De Bruin, het winnende duo in het damesdubbelspel 60+.