NKS 35+ Dubbelspel dames

Oranje en Duitse tinten op goed bezette MT400 Venlo

TC Venlo is de sfeervolle, gemoedelijke thuishaven van de ITF MT400 Venlo, de eerste in een rij van zes Masters Tour-toernooien op Nederlandse bodem. Astrid van Oosterhout kijkt vooruit op haar eerste editie als toernooidirecteur. “We hebben eruit gehaald wat er inzat.”

“Vergeleken met vorig jaar hebben we een mooi aantal deelnemers. Toen waren er 75, nu 91. Daar kunnen we best tevreden mee zijn. We hebben eruit gehaald wat er inzat”, stelt Van Oosterhout in aanloop naar haar eerste editie in Venlo. Nieuw met 'het vak' van toernooiorganisatie is zij niet, integendeel. Bij 't Root Tennis en Padel Asten was ze naar eigen zeggen al twintig jaar betrokken bij de organisatie van toernooien toen vorig jaar de MT200 Asten op haar pad kwam. Sinds begin 2023 maakt ze ook onderdeel uit van de organisatie van de NKS 35+. Dit jaar zijn 'Venlo' en 'Amstelveen' daar nog bijgekomen. Die laatste gaat ze bestieren met Jan van Helvert, die ook al jaren de NKS 35+ organiseert.

Het voordeel van deze constructie is dat Van Oosterhout op elk van deze toernooien reclame kan maken voor de andere toernooien. “We hebben nu een flyer gemaakt voor Asten, Venlo en Amstelveen en die zullen we ook bij de NKS 35+ neerleggen”, zegt Van Oosterhout, die verder met mond-op-mond-reclame het toernooi onder de aandacht brengt. Tijdens de Duitse voorjaarscompetitie bijvoorbeeld. Het netwerk van hoofdscheidsrechter Torsten Jüchter is daarnaast een bron waaruit geput wordt. Niet zo gek dus dat meer dan de helft van de deelnemers in Venlo, gelegen aan de Duitse grens, uit Duitsland komt. Düsseldorf en Mönchen-Gladbach liggen bij wijze van spreken om de hoek, en een stuk dichterbij dan Amsterdam bijvoorbeeld.

Oranje

Met zoveel deelnemers uit Duitsland en Nederland over de vloer, kan de EK voetbal natuurlijk niet ontbreken als onderdeel van een randprogrammering in Venlo. “Dinsdag zullen we, in de aankleding en dergelijke, uiteraard iets met Oranje doen (als het tegen Oostenrijk speelt, red.) en op zaterdag zal er een Duits tintje zijn als Duitsland speelt in de achtste finales." 

Historie

Het is de zesde keer dat het toernooi, in 2016 begonnen bij de Roermondse TC, plaatsvindt bij TC Venlo, door oud-toernooidirecteur John Vievermans bestempeld als het mooiste tennispark van Limburg. Het evenement klom al snel in status van 'grade 5' tot 'grade 3', tegenwoordig MT400. Daarvan zijn er nu vier in Nederland, alleen het toernooi in Amstelveen is hoger ingeschaald (MT700). Klik hier voor de kalender in Nederland.

Klik hier voor meer informatie over de MT400 Venlo, en tijdens het toernooi speelschema's en uitslagen.