DavisCup DitisTeamNL

Haarhuis selecteert spelers voor TeamNL Davis Cupteam

Update: Captain Paul Haarhuis heeft vandaag bekend gemaakt dat Jean-Julien Rojer meegaat als 5e speler. “Ik heb Jules geselecteerd omdat hij dit jaar het hele jaar door op een hoog niveau heeft gespeeld. Hij is op dit moment de beste toevoeging aan het team om in Malaga zo sterk mogelijk voor de dag te komen en de beste opties te hebben.”

Het team bestaat uit Tallon Griekspoor (ATP-21), Botic van de Zandschulp (ATP-51), Gijs Brouwer (ATP-163), Wesley Koolhof (ATP dubbel-3) en Jean-Julien Rojer (ATP dubbel-15).

De Final 8 wordt gespeeld in Malaga, waar Nederland het op donderdag 23 november opneemt tegen Italië.

Paul Haarhuis kijkt uit naar de Davis Cup Finals: “Het is geweldig dat we weer bij de Final 8 in Malaga zijn. We hebben in Split opnieuw laten zien dat we als team op het hoogste mondiale tennisniveau mee doen. Het wordt een pittige strijd tegen Italië, want met Sinner en Musetti hebben ze 2 spelers in de top20. Wij zijn als team sterk met goede single- én dubbelspelers, dat kan het verschil maken. We zullen ons beste tennis moeten spelen om van de Italianen te winnen. Daar gaan we voor. We hopen natuurlijk dat er veel Nederlandse supporters komen, dat is een belangrijke steun in de rug voor de spelers.”

Kwartfinales

TeamNL plaatste zich in september in Split als groepswinnaar voor de Davis Cup Final 8, na winst op Finland en de Verenigde Staten. De Davis Cup Final 8 vindt plaats van 21 t/m 26 november 2023 in Palacio de Deportes José María Martín Carpena in Malaga. TeamNL speelt op donderdag tegen Italië om 10.00 uur. Later die dag nemen Servië en Groot-Brittannië het tegen elkaar op. De winnaars van deze twee duels spelen in de halve finale op zaterdag tegen elkaar.

Elke ontmoeting bestaat uit 3 wedstrijden, 2 singles en 1 dubbel.

Het wedstrijdschema is als volgt:

  • Dinsdag 21 november: Canada – Finland (16 uur)
  • Woensdag 22 november Tsjechië – Australië (16 uur)
  • Donderdag 23 november Italië – Nederland (10 uur)
  • Donderdag 23 november Servië – Groot-Brittannië (16 uur)

Tickets

Tickets voor de wedstrijden van TeamNL zijn via de KNLTB te koop met 10% korting ten opzichte van de tickets via de officiële website van Davis Cup. De wedstrijden worden live uitgezonden door Ziggo Sport en op het YouTube kanaal van de KNLTB.