HK211213 223

Seinen op groen in Roden voor REO NRT****

De Nationale Ranglijsttoernooien (NRT) met vier sterren vallen sinds 2021 onder KNLTB Toptennis.

Zo ook het REO NRT**** op de banen van Tennis- en padelvereniging Roden en Omstreken (afgekort REO), dat vanaf maandag 8 augustus op het programma staat.

Het toernooi bestaat twintig jaar en sinds drie jaar valt voor mannen het NRT in de vier sterren categorie. Vanaf dit jaar is het evenement ook voor vrouwen opgetrokken van drie naar vier sterren.

Niels Lootsma won vorig jaar de titel in het mannenenkelspel. Jasmijn Gimbrere was de beste bij de vrouwen. Beide spelers staan dit jaar niet op de lijst om hun titel te verdedigen.

Het schema bij de mannen wordt aangevoerd door Guy den Heijer. De nummer negen van Nederland wordt op de voet gevolgd door Jarno Jans. De lokale held en publieksfavoriet is terug te vinden op plaats 13 van de nationale ranglijst. Brian Bozemoj (#21) en Dax Donders (#22) completeren de topvier in het schema.

Sevil Yuldasheva is de topseed in het vrouwentoernooi. De top20-speelster ziet Joy de Zeeuw (#30) en Marente Sijbesma (#33) als haar grootste concurrentes.

Roden ligt in de kop van Drenthe en zo’n 15 kilometer ten zuidwesten van de stad Groningen. REO heeft tien gravelbanen, twee padelkooien en drie indoorbanen. Het terras op de eerste verdieping geeft een prachtig zicht op alle banen.

Een leuk uitstapje tijdens de zomervakantie om tennis van hoog niveau te bekijken. De toegang is gratis.

Het hoofdtoernooi start woensdag 10 augustus.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.