393A4802

Instroomleraren seizoen 2022-2023 bekend

De KNLTB gaat in het seizoen 2022-2023 met 41 instroomleraren samenwerken in het KNLTB instroomprogramma. Samen met deze leraren wil de KNLTB de weg naar de top voor jeugdspelers zo goed mogelijk faciliteren.  

In de afgelopen periode heeft de KNLTB 14 pitches ontvangen van tennisleraren en tennisscholen. Uiteindelijk zijn er op basis van diverse selectiecriteria 7 nieuwe instroomleraren geselecteerd. Een overzicht van alle instroomleraren vind je hier

KNLTB instroomprogramma

Het instroomprogramma is bedoeld voor gedreven jeugdspelers in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar. Een belangrijk onderdeel van het KNLTB instroomprogramma zijn de instroomtrainingen die gegeven worden door de geselecteerde instroomleraren. Met deze trainingen blijven de spelers gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de clubtrainingen) om ook één keer per week te trainen met kinderen van mogelijk meer gelijkwaardig niveau. De trainingen dragen bij aan de ontwikkeling van een jeugdspeler, maar zorgen daarnaast ook voor spelplezier. Voor de KNLTB is het instroomprogramma een manier om kinderen met potentie te herkennen. 

Voorspeeldagen 

De groepen voor de instroomtrainingen worden samengesteld tijdens een zogenoemde voorspeeldag. De voorspeeldagen voor de instroomtrainingen 2022-2023 zijn van 26 maart t/m 15 mei op verschillende locaties. Na de eerste voorspeeldag worden een aantal kinderen uitgenodigd voor een tweede voorspeeldag in juni of juli. 

Van talent naar prof

Het instroomprogramma sluit aan op de missie van de KNLTB om een toptennisklimaat te creëren waarin elk talent van jong tot oud met de juiste training en begeleiding de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen. Binnen de KNLTB Jeugdopleiding stroomt een talent van de vereniging door naar het instroomprogramma, vervolgens door naar een gecertificeerde tennisschool en van daar in een maatwerktraject van de KNLTB als jeugdspeler of als jonge prof. De trainings- en wedstrijdprogramma’s zijn gebaseerd op de internationale standaard van jeugdopleidingen.