Aniek van Koot

Finale Van Koot-De Groot op Australian Open; Schröder ook in titelstrijd

De vrouwenenkelspeltitel in het rolstoeltennis op de Australian Open gaat zeker mee in het vliegtuig naar Nederland. De eindstrijd in Melbourne gaat namelijk tussen Diede de Groot en Aniek van Koot.

De als eerste geplaatste De Groot is dit jaar op alle Grand Slamtoernooien de titelhoudster. Zo ook bij de Australian Open, waar ze al drie keer de beste was. In de halve finale rekende de nummer één van de wereld af met Lucy Shuker. De Britse werd met 6-0 7-5 verslagen door de 25-jarige speelster uit Woerden.

Nummer drie van de wereld Van Koot, die in 2013 de Australian Opentitel won, sloeg zich met 6-3 6-4 langs Kgothatso Montjane uit Zuid-Afrika.

Samen staan De Groot en Van Koot ook in de finale van het dubbelspel. Het als eerste geplaatste duo neemt het daarin op tegen Yui Kamiji en Shuker. Het Japans/Britse koppel is als tweede ingeschaald.

Mannen
Tom Egberink bood in de halve finale van het mannenenkelspel goed partij tegen nummer één Shingo Kunieda. Hij kon echter niet voorkomen dat de Japanner met 5-7 6-3 6-4 doorging naar de eindstrijd tegen Alfie Hewett.

In het onderdeel Quad heeft Sam Schröder zich geplaatst voor de titelstrijd. De 22-jarige Limburger kende geen problemen met Heath Davidson. Hij versloeg de Amerikaan overtuigend met 6-1 6-2.

Dylan Alcott is zijn tegenstander in de eindstrijd. Het wordt de laatste profpartij voor de legendarische Australiër.

Aan de zijde van Niels Vink plaatste Schröder zich ook voor de finale van het dubbelspel. Andy Lapthorne en David Wagner vindt het als eerste geplaatste koppel aan de overkant van het net.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.

Alle wedstrijden zijn te volgen via de Eurosport Player.