Whatsapp Image 2021 08 07 At 12.47.37 (1)

Verbeek en Du Pree op jacht naar dubbel op NOJK

Na de vorige week succesvol verlopen Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen (NOJK) in de categorie tot en met 12 en 16 jaar zijn de leeftijden tot en met 14 en 18 jaar van 7 tot en met 12 december aan de beurt.

Daniel Verbeek en Britt du Pree gaan op jacht naar een tweede nationale titel in 2021. Afgelopen zomer waren Verbeek (JE t/m 18 jaar) en Du Pree (ME t/m 14 jaar) de beste op de gravelbanen van het Tulip Tennis Center in Hilversum.

Het decor voor de NOJK zijn de binnenbanen van De Rhijenhof in Den Haag. Het toernooi voor de beste junioren van Nederland vindt plaats onder strenge coronamaatregelen. Publiek is onder andere niet toegestaan.

Tot en met 18 jaar
In de oudste leeftijdsklasse zijn Teun Rozenberg, Kyvan Rietkerk en Freek van Donselaar (op volgorde van plaatsing) de grootste uitdagers voor nationaal kampioen Verbeek.

Bij de meisjes is Anouk Koevermans als eerste geplaatst. Achtervolgers Isis van den Broek, Rose Marie Nijkamp en Sophie Schouten completeren de top 4. De eerst twee genoemde speelde afgelopen zondag nog de finale t/m 16 tegen elkaar.

Tot en met 14 jaar

Nummer één Du Pree zal in de categorie tot en met 14 jaar onder anderen moeten zien af te rekenen met de geplaatsten Silver Bijlsma, Antonia Stoyanov en Senne Janssen. De 12 jarige Stoyanov heeft een wildcard ontvangen voor het toernooi t/m 14 jaar.

In dezelfde leeftijdsgroep zijn het Charlie Valentine, Kaj Glaser, Hidde Schoenmakers en Sander Paradis die de top van de plaatsingslijst bij de jongens bemannen.

Speelschema’s
De loting voor de categorie tot en met 18 jaar is maandag. De eerste wedstrijden staan voor dinsdag 7 december gepland. Het speelschema kun je hier bekijken.

De talenten tot en met 14 jaar starten woensdag 8 december. Zodra dit speelschema bekend is kun je het hier bekijken.

Zondag 12 december is de finaledag voor alle categorieën.