Wie Speelt Waar Van Amerikaans Voorspel Tot Hoofdact 4

Drie teams pakken de zege op eerste speeldag KIA Eredivisie Gemengd

De openingsdag van de KIA Eredivisie Gemengd kende drie teams die de dagzege opeisten. Landskampioen Lexence Zandvoort speelde in verband met de Dutch Grand Prix Formule 1 op vrijdag al tegen Ecobit Software Rapidatis en verloor opnieuw. Dit keer in en tegen Naaldwijk.

Naaldwijk - Lexence Zandvoort  4-2
Nadat Ysaline Bonaventure en Eva Vedder Naaldwijk op 2-0 had gezet verdubbelden Jelle Sels en Gijs Brouwer de voorsprong. Sels versloeg Jesper de Jong en Brouwer was te sterk voor de Belg Yannick Mertens. Zowel het vrouwen- als mannendubbel moest in een matchtiebreak worden beslist. Het waren de bezoekers uit Zandvoort die de nederlaag wisten te reduceren. Hartono/Boyden versloeg Vedder/Haverslag en het duo De Jong/Mertens was net iets beter dan Westerhof/Brouwer, waardoor de thuisclub met 4-2 zegevierde.

Schoonderbeek Bouw ALTA  - Leimonias FDJ Advocaten 2-4
Igor Sijsling redde de eer voor Schoonderbeek Bouw ALTA door zijn single tegen Tim van Rijthoven in de derde set tiebreak te winnen en in het dubbelspel samen met Alban Meuffels met 11-9 in de matchtiebreak het duo Nijboer/Stevens te verslaan.

De overige punten namen de bezoekers mee naar Amersfoort. Ryan Nijboer won van Nick van der Meer. Marie Benoit versloeg Bibiane Schoofs en Valentina Ivakhnenko zag Raluca Serban in de tweede set de strijd staken. Rosalie van der Hoek en Ivakhnenko waren in een matchtiebreak te sterk voor Schoofs/Kruijer.

Berkenrode  - Ecobit Software Rapiditas 2-4
Ecobit Software Rapiditas pakte de dagzege op bezoek in Berkel en Rodenrijs. Voor Berkenrode zette Suzan Lamens en Anouk Koevermans de thuisclub nog op een 2-0 voorsprong, maar daarna waren alle punten voor de bezoekers uit Nijmegen. Sem Verbeek en Miliaan Niesten kenden geen problemen met Yannick Verwater en Arthur van der Kooij.

Beide dubbels werden ook een straight sets overwinning voor de bezoekers. Guer/Leykina versloeg Koevermans/Okur en Niesten/Verbeek was te sterk voor Raemon Sluiter en Verwater.

Stand na speeldag 1
Ecobit Software Rapiditas 8 punten (na twee speelrondes)
Naaldwijk 4 punten
Leimonias FDJ Advocaten 4 punten
Lexence Zandvoort 4 punten (na twee speelrondes)
Schoonderbeek Bouw ALTA 2 punten
Berkenrode 2 punten


Speeldag 2 zondag 5 september
Ecobit Software Rapiditas – Lexence Zandvoort 4-2
Leimonias FDJ Advocaten – Berkenrode
Naaldwijk – Schoonderbeek Bouw ALTA