HK200813 074

Den Ouden al tien wedstrijden ongeslagen en twee titels rijker

Guy den Ouden is de afgelopen weken in bloedvorm. De 19-jarige speler uit Maarssen won in Belgiƫ zijn eerste ITF-titel bij de profs en voegde daar afgelopen weekend direct een tweede aan toe door in Duitsland ongeslagen te blijven.

Vorig jaar haalde Den Ouden al eens het nieuws, doordat hij in de halve finale van het juniorentoernooi op Roland Garros stond. Dit jaar speelde hij collegetennis in de Verenigde Staten.

In het Belgische Huy verloor Den Ouden tot aan de finale van het ITF World Tennis Tour evenement geen enkele set. In de eindstrijd van het met 15.000 dollar gedoteerde toernooi moest hij de openingsset met 6-4 aan thuisspeler Gauthier Onclin laten. Na het tweede bedrijf nipt met 7-5 binnen te hebben gesleept ging het in de beslissende set rap de kant van Den Ouden op: 6-1.

Met zijn eerste ITF-titel op zak reisde hij door naar Allershausen voor een zelfde soort toernooi. Op het Duitse gravel ontmoette hij Mick Veldheer in de finale. Het Nederlands onderonsje werd vervolgens met 6-0 6-4 gewonnen door Den Ouden.

Hiermee kwam zijn zegereeks op tien wedstrijden. Op de nieuwe wereldranglijst, die pas volgende week verschijnt in verband met de US Open, zal Den Ouden terug te vinden zijn rond de 795ste plaats. Dit is vooralsnog zijn beste positie ooit.